יום שישי

לילה מנצח יואלי דיקמן
00:00
חידודון - עמי מימון שידור חזור
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
משודר עכשיו לשידור חי
03:00
הלכה יומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר רבנים
06:00
להתענג בתענוגים אשר ברדה
07:00
אשת חיל ניר & אורטל קפטן
08:00
יביע אומר הרב יגאל כהן
10:00
מסיני בא הרב יעקב סיני
11:00
הליכות עולם הרב אהרן בוטבול
12:00
שולחן השבת רונן בוסתן
14:00
אזמר בשבחין משה חבושה
16:00
לכבוד שבת קודש מונה רוזנבלום
16:30
שבת שלום לכל בית ישראל
17:00


חטיפת הנערה הישראלית | המזרחן פרופ’ איל זיסר מסביר על מורכבות האירוע

במסגרת המהדורה המרכזית בהגשת משה גלסנר, המזרחן אייל זיסר בראיון על חטיפת הנערה הישראלית ועל מורכבות האירוע • האזינו

המהדורה המרכזית ט"ז תמוז התשפ"ג (5.7.2023)
47

בראיון שערך משה גלסנר, שפך המזרחן פרופסור איל זיסר אור על הדינמיקה הסבוכה סביב חטיפת הנערה הישראלית בעיראק. זיסר הזכיר כי עיראק היא ביתם של כמה ארגונים המקבלים תמיכה כספית מאיראן והעלה השערות לגבי המניעים האפשריים מאחורי התקרית.

לדברי זיסר, בעיראק שוכנים ארגונים שונים שמקבלים מימון מאיראן ופועלים מטעמה. למרות שחשוב לציין שהארגון הספציפי האחראי לחטיפה לא זוהה.

החטופה היא מבחינה טכנית אזרחית רוסית, אך אזרחותה הישראלית ושנות מגוריה בארצות הברית מוסיפים מימדים נוספים לתיק. זיסר מעלה השערות לגבי המניעים האפשריים של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, ומציע שייתכן שהוא ממתין לבקשה רשמית מישראל לפני שינקוט בפעולה. זיסר מעלה את השאלה האם פוטין עשוי לראות הזדמנות למינוף פוליטבתגובה למצב.

ממשלת ישראל, בתיאום עם סוכנויות בינלאומיות רלוונטיות, פועלת באופן פעיל כדי לפתור את המצב ולהבטיח את החזרתה הבטוחה של החטוף. ערוצים דיפלומטיים ורשתות מודיעין מעורבים כדי לאסוף מידע ולהבטיח את התוצאה הטובה ביותר האפשרית.

פרופ' אייל זיסר. צילום י.צ
צבא ובטחון
47
Promo Image