יום רביעי

חידודון - עמי מימון שידור חזור
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
03:00
הלכה יומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר רבנים
06:00
תוכנית מוזיקה חגיגית ארז רסין
07:00
הקפטנים ניר ועידו קפטן
09:00
הקול טוב שיפי חריטן
10:00
מבקש השם הרב ברוך רוזנבלום
12:00
והגדת לבנך הרב אשר ברדה
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
המבוקשים עמירם בן לולו
16:00
ישראל הצעיר ישראל כהן
17:00
המהדורה המרכזית יעקב גרודקה
19:00
שולחן עורך || חידון ההלכה בתורתו של מרן הרב יעקב סיני בהגשת עמירם בן לולו
20:00
ביתנו החדש הרב אבנר קוואס
משודר עכשיו לשידור חי
22:00
לקראת חצות נועם זיגמן & משה ארלנגר
23:00


דובר רה”מ למפלגות החרדיות: “אין אלטרנטיבה, הממשלה המסורתית תביא פתרון לחוק גיוס”

דובר ראש הממשלה עומר דוסטרי מרגיע את החששות של הציבור החרדי ממסמוס חוק הגיוס: "נתניהו רוצה להעביר את חוק הגיוס והוא יעבור. אנחנו מנסים לקדם דברים גם לשותפינו החרדים, ומי שמפריע זה הפקידות והיועצת המשפטית" | האזינו

שמונה: אפס אפס כ"ה אדר התשפ"ה (25.3.2025)

דובר ראש הממשלה, ד”ר עומר דוסטרי, התייחס הבוקר (שלישי) בראיון ליקי אדמקר וישראל כהן בתוכנית “שמונה אפס אפס” לחידוש הלחימה בעזה. דוסטרי הדגיש: “היינו מאוד ברורים כשאמרנו שכל עוד שחמאס לא ישחרר את החטופים, נגביר את הלחץ. יש לנו את התכניות שלנו, נתנו לחמאס את הזמן לרדת מהעץ, וכשזה לא קרה, התחלנו בלוחמה עצימה”.

דוסטרי ציין כי מדינת ישראל מקבלת גיבוי אמריקאי מוחלט: “אנו נמצאים בקשר הדוק ובתיאום מלא וחסר תקדים עם ארה”ב. רואים את זה בפעולות ובתבטאויות של הנשיא טראמפ, כולל בתקיפות נגד החות’ים. אנחנו מקבלים גיבוי מלא בלחימה בעזה ומצפים להמשך הגיבוי במערכה להשמדת חמאס”.

בנוגע למגעים לעסקת שחרור חטופים, דובר ראש הממשלה הבהיר כי ישראל לא קיבלה הצעה ממצרים: “לא קיבלנו שום הצעה מצרית בנוגע לעסקה שעל הפרק. כנראה מדובר בשיחות בין מצרים לחמאס. זה לא מה שאנחנו רוצים. אנחנו מכוונים למתווה שהציע שליחו של טראמפ למזרח התיכון, סטיב ויטקוף, שבו יישוחררו 11 חטופים חיים, ואנחנו עומדים על כך”.

לגבי הטענות על כך שראש הממשלה והשר דרמר לא נפגשו עם משפחות חטופים, דוסטרי טען כי מדובר בהשמצה: “הידיעות כאילו רה”מ והשר דרמר לא נפגשים עם משפחות חטופים הן פייק מוחלט. יש תעמולה צינית חסרת מעצורים מצד אנשי תקשורת, בעיקר מערוץ מסוים, שמפיצים את הפייק הזה מסיבותיהם.

דוסטרי הוסיף כי “ראש הממשלה נפגש תדיר עם משפחות חטופים, גם אתמול בלילה הוא נפגש עם שתי משפחות. גם השר דרמר נפגש עם משפחות חטופים, הן אחד על אחד והן במפגשים משותפים”.

דובר ראש הממשלה התייחס גם לנושא הדיפסטייט ואמר: “יש מאפיינים דומים במאבקים שטראמפ ונתניהו מתמודדים איתם. במקרים כאלה מדובר בניסיונות של מערכת המשפט להפעיל לחצים לא ראויים, תוך כדי מלחמה. בארה”ב, טראמפ מתמודד עם נושאים דומים”.

בהתייחסות לפיטורי ראש השב”כ, דוסטרי ציין כי רונן בר “נאחז בקרנות המזבח”: “הפקידות הלעומתית לא סופרת את הדרג הנבחר. ראש השב”כ היה עושה נכון אם היה מתפטר, אבל הוא נאחז בקרנות המזבח בגיבוי היועמ”שית. המצב שבו לממשלה כולה אין אמון בו הוא בעייתי. קשה לי להאמין שבג”ץ יפסול את הפיטורים ויפעל נגד החוק”.

לסיום, דובר ראש הממשלה עומר דוסטרי ראה צורך להרגיע את החששות של הציבור החרדי ממסמוס חוק הגיוס, והדגיש: “נתניהו רוצה להעביר את חוק הגיוס והוא יעבור. אנחנו מנסים לקדם דברים גם לשותפינו החרדים, ומי שמפריע זה הפקידות והיועצת המשפטית. המפלגות החרדיות צריכות להבין שאין אלטרנטיבה והממשלה המסורתית תביא פתרון”.

האזינו לראיון המלא מתוך מהדורת הבוקר “שמונה אפס אפס”:

ד״ר עומר דוסטרי | צילום: דוברות רה"מ
Promo Image