יום חמישי

לילה מנצח יואלי דיקמן
00:00
חידודון - שידור חוזר שר השמחה עמי מימון
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
03:00
ההלכה היומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר הדף היומי ורבנים
06:00
לצלילי הבוקר ניר קפטן
07:00
שמונה אפס אפס ישראל כהן & יקי אדמקר
08:00
לחיים לחיים הרב חיים הורביץ
09:00
בואי בשלום שיפי חריטן & טל סבג
10:00
רגעים של אושר הרבנית חדווה לוי
12:00
אחת בצהריים נתן משי & אבי גדלוביץ
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
בצליל ואומר רפי אוחנה
16:00
שיר ידידות משה לוק
18:00
חדשות השבוע מנדי ריזל
19:00
על הקצה יעקב גרודקה & ישראל כהן
20:00
דרך השם || השיעור השבועי מרן הראשל"צ רבי שלמה משה עמר
21:00
מבט לשבת הרב בנימין חותה
משודר עכשיו לשידור חי
22:00


״הקרבות חייבים להיפסק״: יעקב גרודקה וישראל כהן במסר חריג לקראת הבחירות

בתוכנית ״על הקצה״ בקול ברמה, בהגשת יעקב גרודקה וישראל כהן, שוחחו השניים על מפגש האחדות בין גדולי ישראל הליטאים והחסידים, הקריאה להתלכדות סביב עולם התורה והמסר לציבור החרדי לקראת הבחירות: ״היהדות החרדית נמצאת פה על כף המאזניים״

על הקצה י"א חשון התשפ"ז (22.10.2026)
0

בפתח השיחה התייחסו יעקב גרודקה וישראל כהן לאירוע מיוחד שהתקיים בעפולה, בהשתתפות מרן ראש הישיבה הגר״ד לנדו, לצד רבנים ואדמו״רים, ובהם האדמו״ר מויז׳ניץ. גרודקה תיאר את המפגש כביטוי לקשר ולאחדות בין גדולי התורה מהציבור הליטאי והחסידי.

לדבריו, המסר שעלה מהכנסים השונים שבהם השתתף הוא הצורך להניח בצד את המחלוקות הפנימיות, הכעסים והמתחים, ולהתמקד בעתידו של עולם התורה. ״בסוף, היהדות החרדית נמצאת פה על כף המאזניים, ובשביל האידישקייט, בשביל המשך קיום התורה ובשביל המשך התמיכה בלומדי תורה – תצביעו ש״ס ויהדות התורה״, אמר גרודקה.

ישראל כהן: ״אחדות גם לפני הבחירות וגם אחריהן״

ישראל כהן הצטרף לקריאה לאחדות, אך הדגיש כי היא אינה יכולה להישאר מסר שנשמע רק בתקופת הבחירות. ״אחדות זה דבר נפלא. אני מאוד מאוד אשמח לראות אותה לפני בחירות וגם אחרי בחירות״, אמר כהן. לדבריו, הציבור החרדי זקוק לאחדות לאורך כל הקדנציה, ולא רק כאשר המפלגות מבקשות את תמיכת הציבור.

כהן הזכיר את המתחים והמחלוקות שעלולים להתעורר בין חסידים לליטאים, בין הציבור הספרדי לאשכנזי ואף בתוך החסידויות עצמן, והביע תקווה לראות שינוי שיימשך גם לאחר סיום מערכת הבחירות.

״לא רק ערב בחירות״

בהמשך החמיא כהן לגרודקה על יכולתו ליצור חיבורים בין גורמים בציבור החרדי, וציין את הקשרים שהוא מקיים עם גדולי ישראל ועם נציגים מזרמים שונים. כהן קרא לו להמשיך לפעול בכיוון הזה גם בימים רגילים, ולא להסתפק באירועי אחדות שמתקיימים לקראת הבחירות. גרודקה השיב כי הוא מקבל את הדברים, והביע נכונות להמשיך לפעול לחיבור בין הקהילות והחוגים השונים.

השיחה הסתיימה במסר של השניים על הצורך לנהוג ברגישות ובאחריות כאשר עוסקים במחלוקות ובהנהגה הרבנית, תוך שמירה על כבודם של גדולי ישראל.

יעקב גרודקה וישראל כהן
בארץ חרדים
0
Promo Image