סגן השר וחבר הכנסת משה אבוטבול (ש"ס) משגר איום חריף לעבר הקואליציה, ומבהיר כי אם לא תתקדם החקיקה בנושא הגיוס, השותפות הקואליציונית עלולה להתפרק.
בראיון במהדורה המרכזית עם נתן משי אמר אבוטבול: "אצלנו יודעים לקיים הבטחות, וזה אמור להדאיג אותם. היה להם מספיק זמן להיערך, אבל אם הם ממשיכים להירדם, אז אוקיי, התפרקה החבילה. אני לא מציע שיאתגרו אותנו".
עוד הדגיש סגן השר כי "מושב הקיץ הזה הולך להיות קיץ חם", ורמז על צעדים פוליטיים חריפים מצידה של ש"ס אם לא תירשם התקדמות בסוגיית חוק הגיוס. "האדישות של הקואליציה בנושא הזה אינה מקובלת עלינו", אמר.
לצד האיום, הבהיר אבוטבול כי כל צעד ייעשה בהתאם להכרעת גדולי התורה: "אנחנו לא ממהרים לפתוח במלחמה ולהוציא את כל הנשק. הצעדים הבאים יתקבלו על פי הוראת גדולי ישראל. פרסים לא יהיו לאופוזיציה – זה ברור. אבל המטרה היא להבהיר שמי שנמצא שם למעלה במוקד קבלת ההחלטות, צריך להתחיל להתעורר".
האזינו לראיון המלא מתוך המהדורה המרכזית: