יום ראשון

השיעור השבועי ש.ח הראשל"צ הרב דוד יוסף
02:00
הלילה החדש שירים ושיעורי תורה
03:00
ההלכה היומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר הדף היומי ורבנים
06:00
לצלילי הבוקר ניר קפטן
07:00
שמונה אפס אפס ישראל כהן & יקי אדמקר
08:00
השקפת חיים הרב חיים הורביץ
משודר עכשיו לשידור חי
09:00
הקול שלך שפרה גרימברג חריטן
10:00
מבית ההוראה הרב מצליח מזוז שליט"א
12:00
אחת בצהריים נתן משי & אבי גדלוביץ
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
המבוקשים עמירם בן לולו
16:00
פול גז ישראל כהן & אורי צייטלין
17:00
המהדורה המרכזית יעקב גרודקה
19:00
מבית ההוראה כסא רחמים הרב מצליח מזוז
20:00
מסילות אל הנפש הרב ישראל אברג'ל
21:00
שיחת חולין הרב אהרן בוטבול
22:00
לקראת חצות נועם זיגמן
23:00


ח״כ בוארון: ״ממשלה רחבה? רק תחת נתניהו, בלי רוטציה״

חבר הכנסת אביחי בוארון מהליכוד מעריך כי הסתמכות על המפלגות הערביות תוביל למרד בתוך מפלגתו של אייזנקוט:

שמונה: אפס אפס כ"א חשון התשפ"ז (1.11.2026)
0

״אייזנקוט נמצא בפרשת דרכים היסטורית״

חבר הכנסת אביחי בוארון מהליכוד, ששימש כיו״ר מטה השטח של המפלגה ופעל להמרצת המצביעים ביום הבחירות, התייחס בתוכנית ״שמונה אפס אפס״ בהגשת יקי אדמקר וישראל כהן למהלכים הפרלמנטריים שמקדמים בגוש של גדי אייזנקוט, ובפרט לאפשרות להחליף את יו״ר הכנסת ולמנות יושבי ראש זמניים לוועדות הכנסת בתמיכת המפלגות הערביות.

בוארון הציג את המהלך כצומת דרכים פוליטי עבור אייזנקוט, וטען כי עליו לבחור בין שיתוף פעולה עם המחנה הלאומי לבין הסתמכות על המפלגות הערביות.

״גדי אייזנקוט נמצא בפרשת דרכים היסטורית. הוא צריך לבחור בין הליכה עם אחיו, הרוב היהודי בעם ישראל, לבין הליכה עם אויבי ישראל״, אמר.

לדבריו, גם אם מדובר בשלב הראשון במהלך פרלמנטרי ולא בהקמת ממשלה, עצם ההישענות על רע״ם והרשימה המשותפת לצורך החלפת יו״ר הכנסת היא צעד בעל משמעות פוליטית עמוקה.

״זה יתפוצץ להם בפרצוף״

כשנשאל כיצד הליכוד מתכוון לבלום את המהלך, השיב בוארון כי אם אייזנקוט יבחר לקדם אותו בתמיכת המפלגות הערביות, הדבר עלול להוביל למשבר פוליטי נוסף.

לדבריו, הציבור שהצביע לגוש של אייזנקוט ושמע ממנו בעבר הצהרות נגד הסתמכות על המפלגות הערביות, עשוי לראות במהלך הפרה של ההבטחות שניתנו לו.

בוארון טען כי תוצאות הבחירות ביטאו את רצונו של הרוב היהודי להמשיך בשלטון המחנה הלאומי, והזהיר כי מי שיבחר להישען על המפלגות הערביות במקום להצטרף לממשלה בראשות נתניהו, לא יצליח בהכרח להקים ממשלה יציבה.

הוא אף העריך כי ישראל עשויה להגיע לבחירות נוספות בתוך כחצי שנה, אך הדגיש כי אינו מעוניין בתרחיש הזה: ״בחירות נוספות לא טובות למדינה, לא טובות לעם ישראל, ועם ישראל לא רוצה עכשיו בחירות נוספות״.

״לא תהיה אחדות ברוטציה״

בהמשך התייחס בוארון לאפשרות של ממשלת אחדות בין נתניהו לאייזנקוט, והבהיר כי מבחינת הליכוד אין מקום לממשלה שבה תתקיים רוטציה בראשות הממשלה.

״הסיכוי לממשלה לאומית רחבה כגודל הנכונות של גדי אייזנקוט״, אמר, והבהיר כי הכוונה היא להצטרפות של גורמים מהמחנה השני לממשלה בראשות נתניהו, ולא להסכם רוטציה.

״לא תהיה אחדות ברוטציה, ואנחנו לא נוותר על הברית ההיסטורית שלנו עם אחינו החרדים, ולא נוותר על הברית עם כל אחד ממרכיבי גוש הימין״, הצהיר.

בוארון גם דחה את האפשרות שהמפלגות החרדיות יבחרו להצטרף לממשלה שתוקם בתמיכת המפלגות הערביות, והביע ביטחון כי הנהגת המפלגות החרדיות תישאר מחויבת לגוש הימין.

בוארון מעריך: שבעה ח״כים עשויים להתנגד לאייזנקוט

אחת ההצהרות הבולטות בריאיון נגעה לאפשרות של התנגדות פנימית בתוך מפלגתו של אייזנקוט, אם יחליט להסתמך על המפלגות הערביות. בוארון טען כי ישנם חברי כנסת במחנה שמחזיקים בעמדות ציוניות וימניות יותר, ולא יסכימו למהלך כזה.

כשנשאל על האפשרות שחברי כנסת יעברו לתמוך בנתניהו ויאפשרו לו להשלים את הרוב הדרוש, בוארון נמנע מלכנות אותם ״עריקים״, והזכיר את עמיחי שיקלי כדוגמה לחבר כנסת שעמד על עמדותיו ולא הסכים להיות חלק מממשלה שנתמכה בידי רע״ם.

בהמשך, לאחר שהמראיינים העלו את האפשרות ששבעה חברי כנסת ממפלגתו של אייזנקוט יתנגדו להחלטה ללכת עם הערבים, השיב בוארון בנחרצות: ״אין לי ספק, אין לי ספק כשאנשים פיקחים יבואו ויגידו: אנחנו לא מחריבים את הציונות, אנחנו לא מחריבים את המפעל הציוני ולא בוחרים באויבי ישראל על פני הרוב היהודי״.

לדבריו, המוטיבציה היחידה מאחורי מהלך כזה היא ״רק לא ביבי״, והוא טען כי לא ניתן להצדיק בשם המאבק בנתניהו ויתור על שיתוף פעולה עם הרוב הציוני והיהודי.

״הדבר היחיד שיכול להיות – ממשלה בראשות נתניהו״

בסיום הריאיון חזר בוארון על עמדתו כי הליכוד אינו מתכוון לוותר על הנהגת נתניהו או על הברית עם המפלגות החרדיות. לדבריו, הדרך היחידה להקמת ממשלה לאומית רחבה היא הצטרפות של גורמים מהמחנה השני לממשלה הקיימת בראשות הליכוד.

״זה הדבר היחיד שיכול להיות – התכנסות של מחנה השמאל או גורמים במחנה השמאל תחת הנהגתו של בנימין נתניהו״, סיכם.

צילום: נעם מושקוביץ/דוברות הכנסת
פוליטי מדיני
0
Promo Image