במסגרת שבוע החינוך ב’קול ברמה’, ד”ר שלמה בלאק, פסיכולוג וחוקר מאוניברסיטת אוסלו, שוחח הערב (שלישי) עם יעקב גרודקה במהדורה המרכזית על תפקידם של ההורים בחינוך הילדים בעידן המודרני.
במהלך הראיון, הדגיש ד”ר בלאק כי “כל הורה רוצה את טובת ילדו, ורוב ההורים מצליחים לתת את התמיכה הדרושה. עם זאת, אחד הדברים שמפחידים הורים רבים הוא לראות את המספר של המלמד על הצג במכשיר הטלפון, דבר שמעורר לחץ וחשש”.
ד”ר בלאק הסביר כי בעוד שהמלמד יכול לשחק תפקיד חשוב בתהליך החינוכי, חשוב לזכור שהתייעצות עם הילד עצמו יכולה להיות לא פחות קריטית. “הילד הוא המומחה הגדול ביותר לענייניו”, הוא אמר, והוסיף כי פעמים רבות הורים עשויים לקבל תובנות חשובות כשמקשיבים לילד ומבינים את תחושותיו ומחשבותיו.
ההמלצה המרכזית של ד”ר בלאק היא לשמור על קשר פתוח עם הילד ולהימנע מלכפות עליו דרכים חינוכיות שאינן מתאימות לו. ההתייעצות עם הילד, בשיתוף פעולה עם המלמד וההורים, יכולה להביא לתוצאות חינוכיות חיוביות יותר.
האזינו לראיון המלא מתוך המהדורה המרכזית: