לאחר למעלה מ-13 שנים ברדיו קול ברמה, שדר הרדיו רונן כץ הודיע בסוף, השבוע כי הוא פורש מרדיו קול ברמה ויוצא לדרך חדשה: “אני לא מאמין שהרגע הזה מגיע”, כך פתח כץ את דברי הפרידה שלו והמשיך: “אני נרגש להודיע לכם שאני פורש, יש כאלה שיגידו שאני לוקח פסק זמן, אבל זה לא משנה. אני יוצא לדרך חדשה ומאתגרת בתפילה שס”ד תלווה אותי לאורך הדרך”.
במשך דקות ארוכות נשא מונולוג ארוך בו סיכם את התקופה הכה ארוכה.
רונן כץ הוא מוותיקי רדיו קול ברמה, שימש כמגיש במגוון תוכניות, מתוכנית הבוקר דרך תוכניות הלכתיות וכמובן תוכניתו היומית ״אחת בצוהוריים״.
כץ גם מכהן ככתב הפוליטי הוותיק של הרדיו ובעבר ניהל את מחלקת האקטואליה כולה.
כעת, אחרי יותר משבוע לאחר שנשמע קולו בפעם האחרונה דרך משדרי הרדיו, אתר קול ברמה התיישב איתו לשיחה מסכמת ויחד חזרנו לנקודות ציון עבורו ושמענו דברים שעד היום לא אמר על עצמו.
“אני סוגר כמעט 14 שנה של תענוג רצוף בהן זכיתי לשדר מגוון שידורים בעיקר אקטואליה וחידוני הלכה מרתקים דבר שאני כבר מתגעגע אליהם”, הוא אומר כבר בתחילת השיחה וצריך להודות שגם אנחנו מתגעגעים אליו.
אם נחזור אחורה, איזה שידור שהגשת היכה בך במיוחד וטלטל אותך?
“ללא ספק השידור על פטירתו של מרן הגר”ע יוסף זצוק”ל. דיבור שלווה בשבר נפשי ורוחני עמוק , קשה לי לדבר על זה”
אנשים שעומדים בפרונט בדרך כלל מפתחים איזושהי אהבה לעבודה ששומעים אותם, האם לא תגעגע ואם כן כיצד תתמודד?
“אני כבר מתגעגע אבל ההשגחה לוקחת אותנו למחוזות שלא חשבת עליהם ואתגרים מעניינים לביינתיים נהנה מכל רגע”
לא מעט עיתונאים מתבלבלים וחושבים שהאדם שהם הוא הסיפור ולא החדשות שהם מביאים, איך הצלחת לברוח מזה כל כך הרבה שנים?
“טוב זה קל. מי שמכיר אותי יודע שאני לא חובב פרסום במיוחד . לטוב ולרע אבל זו תכונה שנולדתי איתה ואני די חי איתה בשלום”
יש שידור או אמירה שאמרת והיית רוצה למחוק מההיסטוריה?
“היו כמה כאלו לצערי. היו אמירות שלי כלפי מרואיינים שלא הייתי חוזר עליהם שוב. אגב, רובם ככולם קיבלו כמובן התנצלות”
לאחר שהמיקרופון נסגר, מה מייחד אותך כשדרן מבחינתך?
“אין הנחתום מעיד וכו’, אבל אני השתדלתי להיות הוגן ולא ליפול בלשון הרע ורכילות בתוכנית. מקווה שהצלחתי”
אתה רואה את עצמך חוזר למיקרופון בעתיד?
“אף אחד לא יודע מה צופן לן העתיד. לך תדע”