יום חמישי

לילה מנצח יואלי דיקמן
00:00
חידודון - שידור חוזר שר השמחה עמי מימון
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
03:00
ההלכה היומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר הדף היומי ורבנים
06:00
לצלילי הבוקר ניר קפטן
07:00
שמונה אפס אפס ישראל כהן & יקי אדמקר
08:00
לחיים לחיים הרב חיים הורביץ
09:00
בואי בשלום שיפי חריטן & טל סבג
10:00
רגעים של אושר הרבנית חדווה לוי
12:00
אחת בצהריים נתן משי & אבי גדלוביץ
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
בצליל ואומר רפי אוחנה
16:00
שיר ידידות משה לוק
משודר עכשיו לשידור חי
18:00
חדשות השבוע מנדי ריזל
19:00
על הקצה יעקב גרודקה & ישראל כהן
20:00
דרך השם || השיעור השבועי מרן הראשל"צ רבי שלמה משה עמר
21:00
מבט לשבת הרב בנימין חותה
22:00


נציג חרדי במפלגה של איזנקוט? צוריאל קריספל מגיב בשידור להצעה שקיבל מגדי איזנקוט

מנכ"ל מועצת בתי העלמין בירושלים וממקימי אלעד, צוריאל קריספל, התראיין למהדורה המכזית ברדיו "קול ברמה" בהגשת יעקב גרודקה. בראיון סיפר קריספל כי קיבל הצעה להצטרף למערכת הפוליטית של גדי איזנקוט דרך חבריו לשירות הצבאי.

המהדורה המרכזית ו' אלול התשפ"ו (19.8.2026)
0

איש ש"ס הוותיק, צוריאל קריספל – מנכ"ל מועצת בתי העלמין בירושלים ומי שהיה מראשי העיר אלעד – עורר סערה פוליטית כאשר חשף בראיון למהדורה המרכזית ברדיו "קול ברמה" בהגשת יעקב גרודקה כי קיבל הצעה להצטרף לגוש הפוליטי של גדי איזנקוט.

בראיון גולל קריספל את הרקע לפנייה: "אני ואיזנקוט, יחד עם עוד חברים טובים, שירתנו בפלוגה בגדוד 51 בגולני. אנחנו בקשר רציף מזה 44 שנה. אילן הררי, שהיה מפקד בצה"ל וחבר קרוב, פנה אליי והציע נפגש. הוא ביקש לחבר ראשי רשויות ובוגרי גולני שיתמכו באיזנקוט".

הפגישות הדיסקרטיות ועמדת לומדי התורה

קריספל תיאר את המגעים שהתנהלו בעקבות הפנייה: "הבהרתי לו שקודם כול חשוב לדעת במה מדובר. אמרתי לו: 'אם הולכים לכיוון של פגיעה בלומדי התורה, ודאי שלא יהיה לכם קשר איתי או עם הציבור החרדי'. הוא הפגיש אותי עם ענבר גיטי, שמכירה את המגזר החרדי לעומק. המסקנה שלי מהפגישה הייתה שהגישה שלהם היא שלומדי התורה יישארו בלתי נפגעים ולא יחויבו בגיוס".

"תלמיד של מרן": הנאמנות לש"ס ולדרך

למרות התרשמותו מהשיחות, הבהיר קריספל כי אין בכוונתו לצעוד בנתיב זה: "מכיוון שאני מתלמידיו של מרן הגר"ע יוסף זצ"ל ובשר מבשרה של תנועת ש"ס, הצעה כזו מבחינתי לא עומדת על הפרק. כל המטרה שלי הייתה לנצל את הקשרים כדי להסביר להם ולגרום להם להבין את עולם התורה, כדי שאם ירצו קשר עם הציבור החרדי – ידעו איך להתנהל".

בהמשך הראיון התייחס קריספל גם למצבה הפוליטי של תנועת ש"ס כיום ולעמדת גדולי ישראל לאורך השנים, תוך שהוא משבח את אחדות נציגי התנועה והתלכדותם סביב מועצת חכמי התורה.

צוריאל קריספל צוריאל קריספל
חרדים פוליטי מדיני
0
Promo Image