יום רביעי

חידודון - עמי מימון שידור חזור
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
03:00
הלכה יומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר רבנים
משודר עכשיו לשידור חי
06:00
תוכנית מוזיקה חגיגית ארז רסין
07:00
הקפטנים ניר ועידו קפטן
09:00
הקול טוב שיפי חריטן
10:00
מבקש השם הרב ברוך רוזנבלום
12:00
והגדת לבנך הרב אשר ברדה
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
המבוקשים עמירם בן לולו
16:00
ישראל הצעיר ישראל כהן
17:00
המהדורה המרכזית יעקב גרודקה
19:00
שולחן עורך || חידון ההלכה בתורתו של מרן הרב יעקב סיני בהגשת עמירם בן לולו
20:00
ביתנו החדש הרב אבנר קוואס
22:00
לקראת חצות נועם זיגמן & משה ארלנגר
23:00


אמה של רומי בראיון מרגש: “הכוח היהודי והערבות ההדדית שמרו עליה בשבי”

מירב לשם גונן, אמא של רומי החטופה, ששוחררה לאחרונה, בראיון מרגש: "החיבור היהודי והאמונה החזיקו את רומי ואת חברתה בשבי, והציבור החרדי היה שותף לגורל שלנו" I האזינו

שמונה: אפס אפס ח' שבט התשפ"ה (6.2.2025)

מירב לשם גונן, אמא של רומי החטופה ששוחררה לאחרונה,  בראיון מיוחד לישראל כהן ואבי גדלוביץ’ בשמונה אפס אפס, על חוויותיה מתקופת השבי של בתה ועל החוזק הפנימי שמצאה ביהדות ובקהילת הציבור החרדי.

“יש ביהדות משהו חזק ומחבר, בעיקר הערבות ההדדית”, אמרה מירב, והסבירה כי זה היה אחד הגורמים שהחזיקו את רומי וחברתה בשבי. “הידיעה שמישהו אכפת ודואג להן הייתה משמעותית בשבי”, היא הוסיפה, והדגישה את הכוח שהעניקה להן האמונה וההרגשה שהן לא לבד.

במהלך הראיון, מירב סיפרה גם על תחושת הערבות שהייתה לה בפורים בבני ברק, שם נדהמה לגלות את תפילות הציבור החרדי, המתפלל שלוש פעמים ביום על החטופים. “זה הציבור היחיד שמכיר את שמות כל החטופים והאמהות שלהן”, אמרה מירב בהתרגשות, והוסיפה כי ברחוב בני ברק היו פשקווילים שמזכירים את המלחמה ומדברים על הצורך להפסיק את החגיגות בגלל המצב.

לאחר מכן, מירב שיתפה על המפגש המרגש בבתי גדולי ישראל עם הרבניות לנדו ופוברסקי, ששוחחו איתה על כאבן של משפחות החטופים והאמונה המשותפת שהייתה ביניהן. “למדתי להכיר את החרדים שהתמסרו למען משפחות החטופים ופדיון שבויים בצורה מופלאה”, היא סיפרה.

בהתייחסה לשני השבתות האחרונות שעברו מאז ששוחררה רומי, סיפרה מירב כי בתה שמרה על השבתות, והיא וחברתה הצליחו למצוא סידור בשבי כדי להתפלל. “בשבי זה נורא חזק ההבדל בין המחבלים לערבות היהודית שהיא סוד קיומנו”, אמרה.

האזינו לראיון המלא מתוך מהדורת הבוקר – “שמונה אפס אפס” עם ישראל כהן ואבי גדלוביץ’:

  • מירב לשם גונן מתאחדת עם ביתה I צילום: דובר צה"ל

  • מירב לשם גונן מתאחדת עם ביתה I צילום: דובר צה"ל

  • המפגש של רומי גונן עם בני משפחתה I צילום: מעיין טואף / לע"מ