ישיבת ‘באר יעקב’, מהישיבות החשובות בעולם התורה, קיבלה צו סגירה מטעם רשות כבאות והצלה. לדברי גורמי הכבאות, הבניין, בן 80 שנה, אינו עומד בדרישות הבטיחות למרות התרעות חוזרות ונשנות בעשור האחרון.
בריאיון לתוכנית ‘אחת בצהריים’ ב’קול ברמה’ התייחס הרב אהרן שפירא, מרבני הישיבה, למשבר: “היום לצערנו כל הבחורים יצאו לגלות. הגיעו לכאן אנשי כבאות והצלה והוציאו צווים, הבניין שלנו אומנם ישן, התשתיות בנות 80 שנה, אבל הן בטוחות. אנחנו כישיבה מקפידים מאוד על הבטיחות – חמירא סכנתא מאיסורא, זה יהרג ואל יעבור אצלנו”.
הרב שפירא הדגיש גם את הקושי הכלכלי שהישיבה חווה: “מעבר למשבר הזה, הקיצוץ בתקציבי עולם הישיבות מקשה עלינו מאוד. אנחנו מבקשים שיבינו את מצבנו ויאפשרו לנו זמן להסדיר את הדרישות”.
מנגד, טפסר משנה עוז כהן, מפקד תחנת איילון בכבאות והצלה, הציג עמדה תקיפה בריאיון לתכנית ואמר: “החל מ-2014 התחלנו בשיח מול הישיבה כדי לסיים את כל סידורי הבטיחות. עברו 10 שנים של התרעות והודעות חוזרות ונשנות – ולצערנו, לא נעשה טיפול יסודי. אנחנו מבינים שזה עסק יקר ושיש כאן מורכבות, אבל חיי אדם חשובים יותר. באנו לקראת הישיבה בכמה נקודות, אך כשאין היענות, אין ברירה אלא לנקוט בצעדים מחמירים”.
בינתיים, תלמידי הישיבה נאלצו להתפנות כאשר חלקם פונו לירושלים וחלקם לנתניה.
האזינו לראיונות המלאים: