יום שלישי

סיפורי לילה הרב נתן ביבי
00:00
חידודון - שידור חוזר שר השמחה עמי מימון
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
משודר עכשיו לשידור חי
03:00
ההלכה היומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר הדף היומי ורבנים
06:00
לצלילי הבוקר ניר קפטן
07:00
שמונה אפס אפס ישראל כהן & יקי אדמקר
08:00
השקפת חיים הרב חיים הורביץ
09:00
הקול שלך שפרה גרימברג חריטן
10:00
האקטואליה בפרשה הרב יהודה יוספי
12:00
אחת בצהריים נתן משי & אבי גדלוביץ
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
המבוקשים עמירם בן לולו
16:00
פול גז ישראל כהן & אורי צייטלין
17:00
המהדורה המרכזית יעקב גרודקה
19:00
חד וחלק הרב שלמה בניזרי
21:00
לקראת חצות נועם זיגמן
23:00


"חיילים בחזית – תורה בעורף": חבר מועצת חכמי התורה במסר נוקב ערב פתיחת זמן קיץ

שעות לפני תחילת זמן קיץ, מרן ראש הישיבה הגאון הגדול רבי יהודה כהן, חבר מועצת חכמי התורה מתייחס בגלוי להתקפות על עולם התורה: "עושים לנו קשיים אבל זה לא משנה - אנחנו לא נעזוב את התורה ולא נוותר על עם ישראל" | האזינו

המהדורה המרכזית ל' ניסן התשפ"ה (28.4.2025)

ערב פתיחת זמן קיץ בישיבות ובכוללים, ובצל המשך ההסתה כלפי עולם התורה, מרן הגאון רבי יהודה כהן, ראש ישיבת יקירי ירושלים וחבר מועצת חכמי התורה, מתייחס הערב (שני) לראשונה בריאיון נרחב עם יעקב גרודקה במהדורה המרכזית למצב הרגיש בשטח.

לדבריו, "אנחנו לא מפסיקים להתפלל למען החיילים. עושים לנו קשיים – אבל זה לא משנה, לא נעזוב את התורה ולא נוותר על עם ישראל". מרן ראש הישיבה הבהיר כי דווקא בזמנים קשים אלו יש להעצים את הלימוד: "העולם כולו עומד על בחורי הישיבות ואברכי הכוללים. בתקופה הזו כולנו חייבים להתחזק כמה שיותר".

מרן רה"י חשף כי בזמן הקודם החזיר את הבחורים ללימוד מוקדם מהרגיל: "אמרתי להם – לא ייתכן שאנחנו נהיה בבין הזמנים ויש יהודים שנלחמים. מי ישמור עליהם אם לא התורה?".

הגאון הרב יהודה כהן תקף את שלילת התקציבים לבני התורה ואת העוול החברתי: "אם היה לבני התורה הכל, לא היה צער – אבל לימוד מתוך צער עדיף פי מאה. הקב"ה אוהב אותנו ורוצה לזכות אותנו. יש בעוונות הרבה שמטעים את הציבור – לוקחים על מעון 4,000 ש”ח כשמשכורתו 2,400 ש”ח".

האזינו לראיון המלא מתוך "המהדורה המרכזית":

רה"י הגאון הרב יהודה כהן | צילום: חיים גולדברג/פלאש90
Promo Image