יום רביעי

סגולת אמת הרב חיים פוקס
00:00
חידודון - שידור חוזר שר השמחה עמי מימון
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
משודר עכשיו לשידור חי
03:00
ההלכה היומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר הדף היומי ורבנים
06:00
לצלילי הבוקר ניר קפטן
07:00
שמונה אפס אפס ישראל כהן & יקי אדמקר
08:00
השקפת חיים הרב חיים הורביץ
09:00
הקול שלך אפרת פינקל לב
10:00
מבקש השם הרב ברוך רוזנבלום
12:00
אחת בצהריים נתן משי & אבי גדלוביץ
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
המבוקשים עמירם בן לולו
16:00
פול גז ישראל כהן & אורי צייטלין
17:00
המהדורה המרכזית יעקב גרודקה
19:00
ביתנו החדש הרב אבנר קוואס
21:00
לקראת חצות נועם זיגמן
23:00


הסנקציות הכלכליות והפתרונות למשפחה החרדית | המומחה ישראל גוטמן בראיון

ברקע החשש מגזירות כלכליות על המגזר החרדי, המומחה ישראל גוטמן מרגיע: "הסנקציות הן לא סוף העולם, מדובר במאות עד אלף שקלים למשפחה. הציבור החרדי כבר עבר קיצוצים דרמטיים בעבר ויודע להתמודד" • על הניהול הכלכלי הנכון הדגיש: "צריך לבנות את הבסיס על 80% מההכנסות ולא לבנות על כסף עתידי; הלחץ הזה יכול להוביל משפחות לחשיבה מחוץ לקופסה" • האזינו

שמונה: אפס אפס כ"ו ניסן התשפ"ו (13.4.2026)
0

על רקע החשש מגזירות כלכליות על המגזר החרדי והחלטות בג"ץ, התייחס הבוקר (שני) המומחה לכלכלת המשפחה, ישראל גוטמן בראיון ליקי אדמקר וישראל כהן בתכנית "שמונה אפס אפס" ליכולת ההתמודדות של הציבור החרדי: "הסנקציות הן לא סוף העולם, מדובר במאות עד אלף שקלים למשפחה. הציבור החרדי כבר עבר קיצוצים דרמטיים בעבר ויודע להתמודד".

במהלך הראיון פירט גוטמן את הגישה הכלכלית הנכונה אל מול הסנקציות: "המשפחה יכולה לעשות לעצמה את החשבון כמה באמת חסר ופשוט להתמודד. לפני 20 שנה הורידו את קצבאות הילדים באלפי שקלים ואנשים הסתדרו. גם אם יושתו סנקציות נוספות, לא מדובר במשהו דרמטי שימוטט משפחה".

על הדרכים ליצירת הכנסות חדשות הוסיף: "לפעמים דווקא כשסוגרים ברזים, אנשים מתחילים לחשוב מחוץ לקופסה. יש אנשים שהחסם של ההנחה בארנונה מנע מהם לצאת ולהביא הכנסה נוספת, ופתאום בגלל המצב נפתחים להם כיוונים חדשים ויוזמות שלא היו קודם".

בנוגע למודל הניהול הכלכלי המומלץ למשפחה בתקופת אי-ודאות: "צריך להתנהל כמו עירייה מאוזנת – לבנות את התקציב על 80% מההכנסות הבטוחות ולא לבנות על כסף עתידי שאולי יגיע. אם בסוף השנה מגיע סכום נוסף, אפשר להשתמש בו לשיפוץ או לרווחה, אבל הבסיס חייב להיות יציב".

לסיום התייחס גוטמן לתפקיד הנציגים אל מול המצב בבית: "זה נכון וכואב, אבל אסור למשפחה להיכנס לחרדות מהעתיד. החברי כנסת צריכים לעשות את הצעקות ואת הבלאגן, הם שם בשביל לדאוג לציבור, אבל אנחנו כמשפחה צריכים להישאר רגועים, לנצל את הכישורים שלנו ולראות איך אנחנו פועלים בהווה".

האזינו לראיון המלא מתוך מהדורת הבוקר "שמונה אפס אפס":

משפחה חרדית | קרדיט: בינה מלאכותית משפחה חרדית | קרדיט: בינה מלאכותית
0
Promo Image