יום שני

בנפש החיים הרב חיים הורביץ
00:00
חידודון - עמי מימון שידור חזור
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
03:00
הלכה יומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר רבנים
06:00
תוכנית מוזיקה חגיגית ארז רסין
07:00
הקפטנים ניר ועידו קפטן
09:00
הקול טוב שיפי חריטן
משודר עכשיו לשידור חי
10:00
למהדרין הרב שי עמאר
12:00
והגדת לבנך הרב אשר ברדה
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
המבוקשים עמירם בן לולו
16:00
ישראל הצעיר ישראל כהן
17:00
המהדורה המרכזית יעקב גרודקה
19:00
שולחן עורך || חידון ההלכה בתורתו של מרן הרב יעקב סיני בהגשת עמירם בן לולו
20:00
אליבא דהילכתא הרב יעקב סיני
21:00
חנוך לנער אשר ברדה
22:00
לקראת חצות נועם זיגמן & משה ארלנגר
23:00


בקודש פנימה: הדברים החריפים של הרב מאיה על הצבא והשלוחים של המאיר לארץ

"בקודש פנימה”: הפינה השבועית ב'על הקצה' ע”י שליח קול ברמה לעולם התורה, ר' יהודה חזן. והשבוע: הקלטה בלעדית של מרן הגר"מ מאיה על מטרתו של הצבא, כינוס השלוחים של המאיר לארץ ועוד • האזינו לפינה המלאה

על הקצה ד' כסלו התשפ"ה (5.12.2024)
78

“בקודש פנימה” – השבוע שהיה במעונם של גדולי ישראל: כמידי שבוע, הפינה המרתקת בעריכתו של שליח קול ברמה לעולם התורה, הרב יהודה חזן ב’על הקצה’ בהגשת יעקב גרודקה וישראל כהן. והשבוע: דברים החריפים של זקן מועצת חכמי התורה מרן הגר”מ מאיה על הצבא, פטירת רבה של פרדס חנה הגאון הרב דוד צדקה זצ”ל ומסע ההספד של אחיו מרן ראש הישיבה הגר”מ צדקה שליט”א.

וגם, דבריו המפתיעים של מרן הראשון לציון הגר”ד יוסף על מרן הראשון לציון הגרש”מ עמאר, כינוס השלוחים של מוסדות המאיר לארץ בראשות הגה”צ רבי ישראל אברג’ל והסיפור של רבה של אור עקיבא הגר”א אילוז על אריכות הימים של מרן הגר”מ מאשאש זצ”ל.

• הקלטה בלעדית של מרן הגר”מ מאיה זקן מועצת חכמי התורה במהלך שיעורו השבועי התייחס למעמד בני הישיבות ועל הסערה סביב גיוסם לצה”ל: “זה כור ההיתוך לאפיקורסות ולכן גם בחורים שאינם בישיבות לא יכולים להתגייס לצה”ל”.

• פטירת הגאון הגדול רבי דוד צדקה זצוק”ל ששימש למעלה מחמישים שנה כרבה הראשי של העיר פרדס חנה-כרכור. דבריו של אחיו מרן ראש הישיבה הגר”מ צדקה ראש ישיבת פורת יוסף במהלך מסע הלוויה שנערכה בהשתתפות המונים: “אשרי מי שבא לכאן ותלמודו בידו”.

• שבוע לפני מעמד ההכתרה הרשמית, מרן הראשון לציון הגר”ד יוסף נושא דברים באירוע מיוחד במהלכו סיפר על מרן הראשון לציון הגרש”מ עמאר ואמר: “ברשות מרן הראשון לציון, הרב הראשי לישראל, נשיא בית הדין הגדול ונשיא מועצת הרבנות הראשית ורבה של ירושלים, זכינו שהוא נמצא איתנו, נמשיך להיוועץ איתו, לקבל ממנו עצה ותושיה, ונמשיך לראות את ההנהגה שלו עוד שנים רבות”.

בתגובה לדברים של מרן הראשון לציון הגר”ד יוסף שציין כי זוכה להתייעץ עם הגרש”מ עמאר, הגיב הגרש”מ בענוותנותו על הגר”ד יוסף, “וענוותך תרבני”.

• במקביל לכנס השלוחים המסורתי של חב”ד בארה”ב בישראל נערך כנס שלוחים אחר בו נטלו חלק עשרות שלוחים של מוסדות המאיר לארץ בראשות הגה”צ רבי ישראל אברג’ל.

השלוחים פועלים להפצת תורה וקירוב רחוקים ב-130 מדינות תחת הנהגתו של הגר”י אברג’ל. במסגרת פעולותיהם מפיצים השלוחים את חוברות מסילות אל הנפש, שיחות מוסר וחיזוק אל הנפש, בשפות רבות המתפרס על מאה ושלושים מדינות. יצויין כי גם שם לא פספסו את תמונת השלוחים כאשר כולם נעמדו בהיכל בית המדרש לתמונה קבוצתית.

• רבה של אור עקיבא הגאון רבי אליהו אילוז במהלך דברים שנשא השבוע סיפר מדוע זכה מרן הגר”מ מאשאש זצ”ל להאריך ימים.

האזינו לפינה המלאה והמרתקת ב’על הקצה’:

  • הגאון רבי משה מאיה | צילום: יעקב כהן

  • מרן פוסק הדור רבינו יצחק יוסף, מספיד בהלווית רבה של פרדס חנה- כרכור הגאון רבי דוד צדקה זצוק"ל.

  • הראשון לציון הגר"ד יוסף משוחח עם מרן הראשון לציון הגרש"מ עמאר | ללא קרדיט

  • כנס השלוחים של המאיר לארץ | ללא קרדיט

  • הגאון רבי אליהו אילוז רבה של אור עקיבא | צילום מסך יוטיוב

78
Promo Image