חיים ילין, לשעבר ח”כ וראש מועצה אזורית אשכול, בראיון לדנה ורון בתכנית “דנה בסוגיה”, שוחח על הצורך בוועדת חקירה ממלכתית כדי להבין את אירועי ה-7 באוקטובר ולהתחיל את תהליך הריפוי הלאומי. “אני לא מאשים ולא מחפש אשמים, אני רוצה להבין מה קרה”, אמר ילין והדגיש כי רק ועדת חקירה ממלכתית תוכל להעניק את התשובות הנדרשות.
ילין ציין כי התחלת תהליך הריפוי לא תהיה אפשרית ללא החזרת כל החטופים, והדגיש כי יש צורך במתן תשובות ברורות לשאלות על איך הגענו לטרגדיה הגדולה של 7 באוקטובר, שמזכירה את גודל השואה. “לא נוכל להתחיל ריפוי כעם בלי לדעת איך הגענו לשואה של 7/10”, אמר.
בנוסף, ילין ציין את החשיבות בכינון לכידות חברתית ומדינתית. לדבריו, “הריפוי יתחיל רק לאחר שמערכת הביטחון, המוסדות הרלוונטיים והחברה כולה יתאגדו סביב מטרה משותפת, והיא הצלת החטופים”.
האזינו לראיון המלא מתוך “דנה בסוגיה”: