סוף טוב הכל טוב | כמידי לילה משה ארלנגר מגיש, ‘החדשות שעשו את היום’: והיום, מפרוץ המלחמה, הגיעו למחלקה פצעים עם פגיעות רסיסים באזור הראש והצוואר. אלא שמנהל מחלקת אף אוזן גרון במרכז הרפואי לגליל, ד”ר סלע חש תסבול: הניתוחים להסרת הרסיסים נמשכו זמן רב, בשל הקושי הרב לאתרם. מתוך התסכול הגה רעיון יצרתי: רכש גלאי מתכות קטן, ומסתייע בו באיתור מהיר של רסיסים בראש ובצוואר.
ד”ר סלב: “כשמדובר ברסיס ביד או ברגל, יותר קל לאתר, אבל כשהרסיסים נמצאים באזור הראש והצוואר, זה הרבה יותר מאתגר. כל תזוזה קלה ימינה או שמאלה בניתוח, עלולה לגרום לשיתוק, בשל הקירבה לעצבים ולכלי דם”.
“הרעיון עלה לאחר שהובא למחלקה חייל שנפגע מירי חיזבאללה, עם כדור בבסיס הגולגולת, ידעתי איפה הקליע נמצא, ולמרות זאת, במשך יותר משעה לא הצלחתי לאתר אותו. בניתוח אמרתי לעצמי שאם היה לגלאי מתכות, הייתי מוצא אותו מהר”.
דרך האתר “עלי אקספרס”, הזמין ד”ר סלע גלאי מתכות, שמצפצף בכל פעם שמתקרב לרסיס. מאז, “שלף” רסיסים, בעזרת גלאי המתכות, מגופם של כמה פצועים, ובהם חייל שנפגע לאחרונה במתקפת הכטב”מים בחורפיש.
ד”ר סלע: “החייל הגיע במצב קשה, עם רסיסים בעורף ובגולגולת. פצע הכניסה היה במקום אחד, והרסיס במקום אחר, כך שללא המכשיר, זה רב מאוד, מה עוד שהרסיסים היו במקומות רגישים במיוחד. גלאי המתכות קיצר את ההליך בצורה משמעותית, חסך היה עלול לקחת זמן סיבובים ומנע חתכים מיותרים”.
לאחרונה הציג ד”ר סלע את ה”פטנט” החדש בכנס השנתי של איגוד רופאי אף אוזן גרון ומנתחי ראש-צוואר.
האזינו לפינה המרתקת ב’לקראת חצות’: