יום ראשון

השיעור השבועי ש.ח הראשל"צ הרב דוד יוסף
02:00
הלילה החדש שירים ושיעורי תורה
03:00
ההלכה היומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר הדף היומי ורבנים
06:00
לצלילי הבוקר ניר קפטן
07:00
שמונה אפס אפס ישראל כהן & יקי אדמקר
08:00
השקפת חיים הרב חיים הורביץ
09:00
הקול שלך שפרה גרימברג חריטן
משודר עכשיו לשידור חי
10:00
מבית ההוראה הרב מצליח מזוז שליט"א
12:00
אחת בצהריים נתן משי & אבי גדלוביץ
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
המבוקשים עמירם בן לולו
16:00
פול גז ישראל כהן & אורי צייטלין
17:00
המהדורה המרכזית יעקב גרודקה
19:00
השיעור השבועי הראשל"צ הגאון הרב דוד יוסף
20:00
מסילות אל הנפש הרב ישראל אברג'ל
21:00
שיחת חולין הרב אהרן בוטבול
22:00
לקראת חצות נועם זיגמן
23:00


ראש מועצת שלומי גבי נעמן: "חיזבאללה מוכה וחפוי ראש, 100% מהתושבים חזרו לשלומי"

בראיון אופטימי ורווי עוצמה הודף ראש מועצת שלומי את קולות הדשדוש, מספר על החיים בצל הכטב"מים של חיזבאללה ומצהיר: "העתיד שלנו הולך להיות בטוח לדורות"

שמונה: אפס אפס כ"ט סיון התשפ"ו (14.6.2026)
0

חצי שעה בלבד לאחר שאזעקות צבע אדום החרידו את גזרת שלומי בעקבות חדירת שני כלי טיס בלתי מאוישים מלבנון, עלה הבוקר ראש המועצה המקומית, גבי נעמן, לראיון יוצא דופן בתוכנית "שמונה אפס אפס" עם יקי אדמקר וישראל כהן. בניגוד לרוח הדשדוש שנשמעת לעיתים, נעמן הציג עמדה נחושה, ביטחון מלא בצה"ל ובממשלה, ונתונים מדהימים על תנופת הצמיחה של היישוב, שנמצא תחת אש אך מסרב להישבר.

המצב בשטח: "הכטב"מים עוברים מעל בית ספר, אבל חיזבאללה מתחנן להפסקת אש"

את הראיון פתח גבי נעמן בדיווח חם מהשטח על האירוע הביטחוני שהתרחש דקות ספורות קודם לכן. "ממש לפני חצי שעה היו אזעקות בשלומי. שני כטב"מים חדרו משטח לבנון, חצו מעל היישוב ועברו מעל בית ספר. הם התפוצצו מזרחית אלינו, בתוך בסיס צבאי קרוב, וברוך השם אין נפגעים בגוף. למרות שדובר צה"ל מנסה לעיתים לצייר את זה כפגיעה ממוקדת במטרות צבאיות, בפועל הם חוצים מעל בתי התושבים וזו המשימה של חיזבאללה – לפגוע בנו".

כשנשאל נעמן לגבי "משוואות התגובה" החדשות בגבול הצפון והתחושה בקרב חלק מראשי הרשויות שישראל אינה מגיבה מספיק בדאחייה על ירי לעבר כוחות צה"ל, השיב נחרצות: "זה לא תפקידי לתת חוות דעת על המשוואות האלו, אבל המשימה ברורה: לפרק את חיזבאללה מנשקו, ובשום פנים ואופן לא להחזיר את כוחות צה"ל מקו הליטני. יש לנו עכשיו רצועת ביטחון בתוך לבנון, השטח בידיים של צה"ל והממשלה, ומכאן צריך להמשיך להכות בחיזבאללה מכות קשות מאוד עד שירים דגל לבן וייכנע".

נעמן הוסיף ותיאר את המצוקה האסטרטגית של האויב מעבר לגבול: "חיזבאללה מוכה, חפוי ראש ונמצא בתחתית של התחתית שלו. מעולם הוא לא היה במצב כזה. למעלה ממיליון ו-300 אלף תושבים שלו פונו מהדרום, היישובים שלהם חרבים, הם זרוקים ברחובות בלבנון ומתחננים להפסקת אש. ידנו על העליונה".

הנתון המדהים: "מאה אחוז מהתושבים חזרו, ועוד שבעים משפחות חדשות נקלטו"

המגישים יקי אדמקר וישראל כהן תהו לגבי חוסנו של הציבור בשלומי וכמה מהתושבים אכן נמצאים בבתיהם בצל איום הרחפנים והכטב"מים. תגובתו של נעמן הכתה את האולפן בתדהמה:

"זה לא סוד – 100% מתושבי שלומי חזרו מהפינוי! ולא רק זה, למעלה מ-70 משפחות חדשות נקלטו בשלומי בתקופה האחרונה, חלקן שכרו דירות וחלקן ממש קנו כאן בתים".

ישראל כהן הקשה בפליאה: "מי משוגע לבוא עכשיו לצפון להתיישב בצורת קבע? מילא חופשה בצימר ליומיים, אבל לעבור לגור?". נעמן מיהר לתקן: "לצערי אנשים לא לוקחים סיכונים ודווקא צימרים וחופשות אין כרגע בצפון. אבל אנשים באים לגור כי הם רואים את האופק ואת העתיד. הביטחון הטוב ביותר במדינת ישראל הולך להיות בשלומי, פשוטו כמשמעו. יש רצועת ביטחון בלבנון, ואין מצב שיאיימו עלינו, חוץ מהרחפנים האלה שקצת מפריעים ומפחידים את כולנו. בסוף צה"ל ינצח ויהיה לנו שקט באמת לדורות הבאים".

משדרים שגרה: "היום אני פותח את בריכת השחייה העירונית"

כחלק מהרוח החדשה והחוסן הקהילתי, שיתף ראש המועצה בצעדים המעשיים לחזרה מלאה לשגרה, למרות המצב המתוח: "היום אני מנחה לפתוח את המים בבריכת השחייה העירונית. בתוך חמישה-שישה ימים, מיד לאחר שנקבל את אישור משרד הבריאות, הבריכה תיפתח לציבור הרחב. אנחנו בשגרה והם במנוסה בתוך היישובים שלהם".

כשנשאל כיצד הוא פותח בריכה בצל איום הכטב"מים, הסביר את ההיערכות הביטחונית הקפדנית: "אני לא עושה דברים על דעת עצמי, הכל קיבל אישור מהצבא. מה שעשיתי זה להכניס לתוך מתחם הבריכה, באמצעות מנופי ענק, שלוש מיגוניות חדשות, בנוסף למקלט ציבורי שנמצא במרחק של 20 מטרים בלבד. אנחנו משדרים שגרה, אבל שגרה עם כל הסממנים של הביטחון המקסימלי".

נעמן חתם את הראיון בסקירה של תנופת הפיתוח האדירה בשלומי, שאינה עוצרת לרגע: "מחר בצהריים אנחנו חונכים יחד עם ניצב כבאות והצלה תחנת כיבוי אש חדשה בשלומי. בשבוע שעבר משטרת ישראל הכריזה על הקמת נקודת משטרה ביישוב, ואנחנו נמצאים כבר בעיצומה של בניית השלד לתחנת מד"א חדשה. רגע אחרי שהמלחמה הזו תסתיים, יש לנו 1,400 יחידות דיור שמוכנות לשיווק מיידי. הכיוון שלנו הוא לא להחליש את עצמנו אלא לצמוח. התושבים שלנו חזקים מאוד, אני גאה בהם ומצדיע להם, ונסיים את המערכה הזו רק כאשר ידנו על העליונה עם שקט וביטחון מוחלטים".

יקי אדמקר סיכם את השיחה בהתרגשות: "יישר כוח על השיחה הזו גבי. נפגשנו כדי לחזק ויצאנו מחוזקים בעצמנו".

גבי נעמן ראש מועצת שלומי. גבי נעמן ראש מועצת שלומי. צילום: יוסי אלוני/פלאש 90
צבא ובטחון
0
Promo Image