יום שלישי

סיפורי לילה הרב נתן ביבי
00:00
חידודון - שידור חוזר שר השמחה עמי מימון
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
03:00
ההלכה היומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר הדף היומי ורבנים
06:00
לצלילי הבוקר ניר קפטן
07:00
שמונה אפס אפס ישראל כהן & יקי אדמקר
08:00
השקפת חיים הרב חיים הורביץ
09:00
הקול שלך שפרה גרימברג חריטן
10:00
האקטואליה בפרשה הרב יהודה יוספי
12:00
אחת בצהריים נתן משי & אבי גדלוביץ
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
המבוקשים עמירם בן לולו
16:00
פול גז ישראל כהן & אורי צייטלין
17:00
המהדורה המרכזית יעקב גרודקה
19:00
חד וחלק הרב שלמה בניזרי
משודר עכשיו לשידור חי
21:00
לקראת חצות נועם זיגמן
23:00


סיפור הגבורה של מישל מזרחי ז"ל: הציל עשרות יהודים במונטריאול, ונורה בטעות כשנחשד כמחבל

מנהל בית חב"ד, הרב מנדל רסקין, חושף ב"מהדורה המרכזית" את פרטי הטרגדיה בקנדה: "הוא רץ תחת אש להציל נשים וילדים, ונשאר שעות על הרצפה בלי טיפול" | ההיסטוריה המשפחתית המצמררת: האב נהרג מטיל סקאד במלחמת המפרץ, הבן נרצח כגיבור בקנדה

המהדורה המרכזית ח' תמוז התשפ"ו (23.6.2026)
0

הלם, כאב וגאווה יהודית מהולים יחד בקהילה היהודית במונטריאול שבקנדה, בעקבות אירוע הירי הקשה שהתרחש אמש בסמוך למרכז חב"ד ולמסעדות כשרות בשכונה. בריאיון מיוחד ועמוס בפרטים חדשים ב"מהדורה המרכזית" ברדיו 'קול ברמה', עשה מנהל בית חב"ד המקומי, הרב מנדל רסקין, סדר בשמועות ובדיסאינפורמציה, וגולל בפני המגיש יעקב גרודקה את סיפור גבורתו הנדיר והטרגי של בן הקהילה, מיכאל (מישל) מזרחי ז"ל, שהקריב את חייו למען הצלת אחרים.

"זה לא אירוע אנטישמי – אבל התרחש נס עצום"

בפתח השיחה ביקש הרב רסקין להרגיע את החשש הגדול מפני גל אנטישמיות ממוקד בקנדה, והבהיר כי לפי ממצאי המשטרה המקומית, הרקע לאירוע אינו לאומני.

"אנחנו יכולים לאשר שלא מדובר באירוע אנטישמי", הבהיר הרב רסקין. "מדובר בשני מפגעים שהגיעו מרחוק, ממחוז אלברטה, עם מניעים של שנאה מובהקת נגד שוטרים ונגד נשים. עם זאת, התרחש כאן נס גלוי ועצום שעליו אנחנו מודים. היריות התרחשו בלב השכונה היהודית 'קוצנוג' (Côte-des-Neiges), המונה כ-30,000 יהודים, בדיוק באזור שבו אנשים רבים צועדים לעבר מסעדות כשרות. השם ישמור מה היה יכול לקרות שם אלמלא התושייה הגדולה".

מלאך הצלה תחת אש: "בזכותו הם בחיים"

הרב רסקין תיאר בדמעות כיצד הפך מישל מזרחי ז"ל למגן אנושי עבור עוברי האורח בשכונה השקטה, שאינה מורגלת במחזות של אלימות פראית מסוג זה.

"מישל היה יכול לברוח בקלות ולהציל את עצמו כמו כולם, אבל הוא בחר להישאר תחת אש", סיפר הרב רסקין בהתרגשות. "הוא רץ בין האנשים, כיוון והדריך נשים וילדים היכן להסתתר. שוחחתי הבוקר עם אישה מהקהילה שסיפרה לי בדמעות: 'אני והילד שלי חיים היום רק בזכותו'. היא תיארה שהיא שמעה קולות ולא הבינה מה קורה, כי מונטריאול זה מקום שקט מאוד שאין בו יריות. מישל ניגש אליה, התחנן בפניה שתימלט ותתפוס מחסה, ודחף אותה למקום בטוח. בגללו מסתובבים היום הרבה יהודים כשהם בריאים ושלמים".

הטרגדיה של זיהוי השווא: "הוא נותר זרוק על הרצפה"

לצד סיפור הגבורה, חשף מנהל בית חב"ד את שרשרת הטעויות הטרגית והכואבת שהובילה למותו של מזרחי, ואת הסיבה לערפל המידע ששרר שעות ארוכות בבתי החולים.

"בתוך המהומה הגדולה, שוטרת מקומית שעלתה מול היורים זיהתה בטעות את מישל כמחבל וירתה לעברו", חשף הרב רסקין פן מצמרר בסיפור. "למרבה הכאב, באותם רגעים המפגעים ירו גם בשוטרת והיא נהרגה. כשאספו את הנפגעים, כוחות הביטחון וההצלה טיפלו קודם כל בשוטרת, בעוד שבו הם סירבו לטפל והשאירו אותו זרוק שעות ארוכות על הרצפה, מתוך מחשבה מוטעית שהוא המחבל שנורה. זה סיפור עצוב ומקומם מאוד, פשוט מסכן, לא הוגש לו סיוע בזמן".

האב נהרג מסקאד בארץ, הבן נרצח כגיבור בקנדה

הרב רסקין שיתף את המאזינים ברקע המרתק של מישל ז"ל, שהגיע למונטריאול לאחר שחווה טרגדיה לאומית היסטורית עוד בישראל.

"מישל הגיע לקהילה שלנו אחרי שבעבר התגורר בארץ ולפני כן בלבנון", סיפר. "יש כאן סגירת מעגל משפחתית בלתי נתפסת ומצמררת: במלחמת המפרץ הראשונה בשנת 1991, נהרג אזרח ישראלי אחד בלבד מפגיעה ישירה של טיל סקאד של סדאם חוסיין – האזרח הזה היה אבא של מישל. כעת, שנים אחרי, הבן נהרג באירוע טרגי כשהוא מגן על יהודים מעבר לים".

בסיום הריאיון תיאר הרב את דמותו האהובה של המנוח, שהפך לחלק בלתי נפרד מנוף הישראלים בבית חב"ד: "הוא היה מוכר חליפות בקהילה, ותמיד, למי שלא היה כסף, היה נותן בגדים בחינם. בכל בוקר היה מזמין את כולם לקפה ואומר 'עזבו, זה עליי', ורב עם חברים במסעדות כדי לזכות לשלם עליהם. בן אדם עם לב ענק וחיוך תמידי. עכשיו רשתות הטלוויזיה של הגויים בקנדה מחפשות להבין מי זה האיש הזה, ואני אומר להם: בעולם כל כך אגואיסטי, קיבלנו דוגמה חיה לאדם שמסר את נפשו באהבה בשביל להציל אחרים".

המגיש יעקב גרודקה חתם את המשדר הקשה באיחולי תנחומים לקהילה, והבטיח להעלות את הרב רסקין בהמשך בנסיבות משמחות יותר בפינה המוקדשת לקהילות היהודיות ברחבי העולם.

בכתבה זו צורף תיעוד מזירת הירי לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים. אם התמונה היא שלכם צרו קשר דרך יצירת קשר באתר.

תיעוד מזירת הירי בקנדה תיעוד מזירת הירי בקנדה
בעולם
0
Promo Image