יום שלישי

סיפורי לילה הרב נתן ביבי
00:00
חידודון - שידור חוזר שר השמחה עמי מימון
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
03:00
ההלכה היומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר הדף היומי ורבנים
06:00
לצלילי הבוקר ניר קפטן
07:00
שמונה אפס אפס ישראל כהן & יקי אדמקר
08:00
השקפת חיים הרב חיים הורביץ
09:00
הקול שלך שפרה גרימברג חריטן
10:00
האקטואליה בפרשה הרב יהודה יוספי
12:00
אחת בצהריים נתן משי & אבי גדלוביץ
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
המבוקשים עמירם בן לולו
16:00
פול גז ישראל כהן & אורי צייטלין
משודר עכשיו לשידור חי
17:00
המהדורה המרכזית יעקב גרודקה
19:00
חד וחלק הרב שלמה בניזרי
21:00
לקראת חצות נועם זיגמן
23:00


"מתרחשים תהליכים במגזר החרדי": יועץ התקשורת מנתח את המפה הפוליטית

יועץ התקשורת והאסטרטגיה רועי לחמנוביץ' מספק תמונת מצב מורכבת על המפה הפוליטית: היעדר היתכנות ל"גוש שלישי" יציב, מאבקי הכוחות והמנגנונים בציונות הדתית מול עופר וינטר, והמגמות הפנימיות במגזר החרדי ובמפלגת ש"ס

שמונה: אפס אפס י"ב אלול התשפ"ו (25.8.2026)
0

היועץ האסטרטגי רועי לחמנוביץ' שוחח עם יקי אדמקר וישראל כהן בתוכנית "שמונה אפס אפס" ברדיו 'קול ברמה' וטען שלא קיים באמת "גוש שלישי" אמצעי במפת המפלגות. בסופו של דבר, כל מפלגה או דמות פוליטית נדרשת לבחור צד ולהשלים ל-61 חברי כנסת לצורך הרכבת קואליציה. החיבורים והמהלכים השונים הנראים בשטח הם ברובם בריתות אינטרסים פוליטיות נקודתיות ולא הקמה של גוש רעיוני חדש.

הציונות הדתית: מנגנון שטח מול פופולריות ברשת

בזירת הציונות הדתית, השקת מהלך פוליטי או ריצה של עופר וינטר מעוררת עניין רב בשל דמותו הכריזמטית והרקע הביטחוני שהוא מביא – רכיבים שחסרים כיום בהנהגת המגזר. עם זאת, קיים פער מרכזי: לבצלאל סמוטריץ' יש מנגנון שטח עמוק ויציב ברחוב יפו ובכל רחבי הארץ, הכולל תנועות נוער, ישיבות ותשתיות מפלגתיות, בעוד שכוחו של וינטר נשען בעיקר על אהדה ציבורית ברשתות ולא על תשתיות בנויות.

ההמלצה האסטרטגית לסמוטריץ' היא להציע לווינטר שיתוף פעולה ושיריון ברשימה ("ריצ'רץ'"). מהלך כזה יעמיד את וינטר במבחן: אם יסרב, סמוטריץ' יוכל למתג את הצעד שלו כאינטרס אישי ולא כצעד ערכי.

פייגלין והאגף הימני

באשר למשה פייגלין, הדרך היעילה ביותר עבור מפלגות הימין להתמודד עמו היא התעלמות כמעט מוחלטת. פייגלין נוטה לרוץ עד הסוף מתוך חוסר נכונות לחיבורים ולקחת עמו קולות רבים שאינם עוברים את אחוז החסימה, ולכן התייחסות ישירה אליו רק מעצימה את נוכחותו.

הציבור החרדי ומפלגת ש"ס

בציבור החרדי מתרחשים תהליכים חברתיים עמוקים ושיח של "חרדיות מודרנית", אך אלה עדיין לא מתורגמים לזירה הפוליטית המפלגתית או לריצה עצמאית. מפלגת ש"ס, מצדה, מציגה קמפיינים הממוקדים בבייס המסורתי והספרדי כדי למנוע זליגת קולות ולהדגיש את החיבור הרגשי והדתי.

בחירות | צילום: דוד כהן, פלאש 90 בחירות | צילום: דוד כהן, פלאש 90
פוליטי מדיני
0
Promo Image