יום שלישי

סיפורי לילה הרב נתן ביבי
00:00
חידודון - שידור חוזר שר השמחה עמי מימון
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
03:00
ההלכה היומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר הדף היומי ורבנים
06:00
לצלילי הבוקר ניר קפטן
07:00
שמונה אפס אפס ישראל כהן & יקי אדמקר
משודר עכשיו לשידור חי
08:00
השקפת חיים הרב חיים הורביץ
09:00
הקול שלך שפרה גרימברג חריטן
10:00
האקטואליה בפרשה הרב יהודה יוספי
12:00
אחת בצהריים נתן משי & אבי גדלוביץ
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
המבוקשים עמירם בן לולו
16:00
פול גז ישראל כהן & אורי צייטלין
17:00
המהדורה המרכזית יעקב גרודקה
19:00
חד וחלק הרב שלמה בניזרי
21:00
לקראת חצות נועם זיגמן
23:00


"לוחמי החיים" בתופת: מפקד במד"א על רגעי ההכרעה באופקים והניצולה ששיחקה אותה מתה

אדיר ביתן, סגן מנהל מחלקת תגובה מיידית במד"א, בראיון מלא השראה בתוכנית "המקום ינחם" ליום הזיכרון: "לוחמי החיים" הם אנשי הרפואה שנלחמים על חיי אדם בקו האש. ביתן משחזר את רגעי התופת באופקים, את עדותה המצמררת של הניצולה מהנובה ואת הבחירה להציל חיים גם כשמאבדים חברים קרובים • האזינו

תוכניות חד פעמיות ד' אייר התשפ"ו (21.4.2026)
0

במשדר המיוחד של התוכנית "המקום ינחם" ליום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, שוחחה מירי גפן עם אדיר ביתן, סגן מנהל מחלקת תגובה מיידית במגן דוד אדום. בשיחה מרגשת על הגבורה שמאחורי המדים הלבנים, שחזרו השניים את רגעי האימה של השבעה באוקטובר ואת תעצומות הנפש שנדרשו מאנשי הרפואה כדי להיות "המחסום האחרון בין האדם למותו".

"יצאתי לכיוון העוטף עוד לפני שהבנו את גודל האירוע", שחזר ביתן. "האסימון נפל לי כשעברתי את אופקים. שני טנדרים של מחבלים הפתיעו אותי בירי מסיבי. בחסדי שמיים הצלחתי לחתוך לשטח, אבל הרכב מאחוריי ספג את האש. באותו רגע הבנתי – זה אירוע אחר לגמרי, אנחנו בשדה תופת".

ביתן תיאר בתוכנית את הרגעים הקשים בתחנת מד"א באופקים, כשצוותים מטפלים בפצועים תחת אש ותוך ידיעה שהם מאבדים את חבריהם ליחידה: "איבדנו את נהג האמבולנס אהרון חיימוב ז"ל בדרך להציל חיים. ביום הזיכרון הזה אנחנו זוכרים אותו ואת כל הקולגות שנפלו. ה-DNA של מד"א זה לצאת החוצה כשכולם נכנסים למרחב המוגן".

הסיפור ששינה את תפיסת עולמו: במהלך הראיון שיתף ביתן בסיפור שחרוט בזיכרונו: "הגיעה אלינו פצועה מהנובה, כולה מכוסה בדם אבל ללא פצעי ירי. היא סיפרה שקפצה ממצוק ושיחקה אותה מתה מתחת לערימה של הרוגים. הדם שכיסה אותה לא היה שלה, אלא של אלו שהיו מעליה. המחבלים עמדו לה על הגוף, והקליעים הרותחים שנפלו מהנשק שלהם עשו לה כוויות".

מסר של תקווה בתוך החושך: למרות מראות המוות, ביקשו המשתתפים לסיים במסר של חיים: "בשיא המלחמה קיבלנו שיחה מקב"ט בעוטף על יולדת בקיבוץ נצור. הנחתנו מסוק תחת איום והבאנו אותה ללדת בשלום. זה עם הנצח. מצד אחד קרבות קשים, ומצד שני חיים חדשים שנולדים. האחדות הזו היא הניצחון האמיתי שלנו".

האזינו לראיון המלא מתוך התוכנית "המקום ינחם":

לוחמי החיים מד לוחמי החיים מד"א: צוותי מד"א תחת אש בדרום הארץ | צילום: מד"א
0
Promo Image