יום שלישי

סיפורי לילה הרב נתן ביבי
משודר עכשיו לשידור חי
00:00
חידודון - שידור חוזר שר השמחה עמי מימון
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
03:00
ההלכה היומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר הדף היומי ורבנים
06:00
לצלילי הבוקר ניר קפטן
07:00
שמונה אפס אפס ישראל כהן & יקי אדמקר
08:00
השקפת חיים הרב חיים הורביץ
09:00
הקול שלך שפרה גרימברג חריטן
10:00
האקטואליה בפרשה הרב יהודה יוספי
12:00
אחת בצהריים נתן משי & אבי גדלוביץ
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
המבוקשים עמירם בן לולו
16:00
פול גז ישראל כהן & אורי צייטלין
17:00
המהדורה המרכזית יעקב גרודקה
19:00
חד וחלק הרב שלמה בניזרי
21:00
לקראת חצות נועם זיגמן
23:00


השר כהן: "הסנקציות המשפחתיות של הייעוץ המשפטי נגד חרדים – תקדים שקיים רק נגד מחבלים"

חבר הקבינט המדיני-ביטחוני ושר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, חושף את מאחורי הקלעים של הדיונים מול ממשל טראמפ | מתקפה חריפה על גזירות המעונות | ואיך הציבור החרדי מוביל את מהפכת החיסכון בחשמל ובגז?

המהדורה המרכזית כ"ד סיון התשפ"ו (9.6.2026)
0

שר האנרגיה והתשתיות וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני, השר אלי כהן (הליכוד), שוחח עם יעקב גרודקה ב'המהדורה המרכזית' על שורת נושאים החל מהמדיניות התוקפנית של הקבינט בלבנון ואיראן, דרך הרדיפה המשפטית של ח"כ טלי גוטליב, ועד לבשורה הצרכנית החדשה של רפורמת גז הבישול.

מדיניות הקבינט: "חציית קו כחול – תגובה מיידית בביירות"

השר אלי כהן פתח בהבהרת המציאות האסטרטגית מול איראן ושלוחותיה, וחשף כי חופש הפעולה של ישראל נשמר באדיקות, גם מול העדפותיו של הממשל האמריקני.

"אני צריך לומר בצורה ברורה: בארצות הברית היו מעדיפים שישראל לא תגיב לאיראן, וגם שישראל לא תתקוף בביירות", חשף חבר הקבינט. "אבל אנחנו הוכחנו בצורה חד-משמעית – ברגע שהם יורים לכיוון ישראל, אנחנו תוקפים בביירות. ברגע שאיראן יורה לכיוון ישראל, אנחנו תוקפים באיראן. לא מכילים, לא מורידים ראש, עומדים זקופים. האויבים שלנו יודעים שאיתנו לא מתעסקים. נתניהו מנהיג את הדברים בצורה חכמה: מצד אחד שומרים על הברית האסטרטגית ועל הקשר הטוב והחשוב עם דונלד טראמפ, ומצד שני מציבים קווים אדומים ברורים".

כשנשאל גרודקה על כטב"ם שחדר לכאורה באישון לילה והפעיל אזעקות בצפון מבלי שנרשמה תקיפה מיידית בדאחייה, הסביר השר כהן את הדירקטיבה הרשמית: "המדיניות שאושרה בקבינט היא ברורה לחלוטין – אם יש פריט אמל"ח (כטב"ם, רקטה או טיל) שחוצה את הקו הכחול ומחלחל לשטח ישראל, התגובה המיידית היא בביירות. ישנם מקרים שבהם יורים סמוך מאוד לגבול, ומשנה זהירות אנו מפעילים התראות לתושבים למרות שלא הייתה חדירה בפועל, אך המדיניות עומדת בעינה".

איפה ואיפה משפטית: "רודפים את טלי גוטליב, ומול גלעד קריב הדבר לא בוער"

השר כהן התייחס לדרמה בוועדות הכנסת סביב הכוונת להגיש כתב אישום נגד ח"כ טלי גוטליב, וסיפר כי בחר להגיע באופן אישי כדי לחזק את ידיה, צעד חריג עבור שרי ממשלה.

"ראינו כאן ניסיון ברור לסתימת פיות ורדיפה פוליטית-משפטית", תקף השר. "הפכו כל אבן כדי להגיש כתב אישום נגד טלי גוטליב. ואני שואל בקול רם: ח"כ גלעד קריב הדליף חומרים סודיים מתוך דיון חסוי של ועדת חוץ וביטחון. למה המהירות והנחישות לפעול נגד טלי גוטליב לא משתקפת באותו אופן לגבי גלעד קריב? האם יש כאן איפה ואיפה? האם בגלל שהוא מהמחנה 'הנכון' הדבר בעניינו אינו בוער? כולם חייבים להיות שווים בפני החוק".

הסנקציות נגד החרדים: "תקדים הזוי שקיים רק נגד משפחות מחבלים"

המגיש יעקב גרודקה הציג בפני השר את הביטויים החריפים שהוטחו ביועמ"שית בוועדה, לפיהם היא "מרעיבה ילדים חרדים". השר כהן הבהיר כי הוא אינו שותף לסגנון הבוטק, אך יחד עם זאת יצא במתקפה חסרת תקדים נגד עצם ההחלטות המשפטיות למנוע סבסוד מעונות יום ממשפחות חרדיות.

"ההחלטות שקודמו על ידי גורמים בייעוץ המשפטי נגד משפחות של גברים חרדים, הפוגעות בנשים שיוצאות לעבודה ובילדים קטנים במעונות היום – הן בעיניי דבר שלא ייעשה, והבעתי את עמדתי זו גם בישיבת הממשלה", הצהיר כהן. "המקרים היחידים בחוק ובדירקטיבה של מדינת ישראל שבהם פועלים ומטילים סנקציות עונשיות נגד בן משפחה חף מפשע בגלל מעשיו של קרוב משפחתו, זה אך ורק בנושא של הריסת בתי מחבלים. אם מחבל עשה פיגוע, משפחתו משלמת מחיר. האם היותך אדם חרדי מהווה עילה לפגוע בילד או באישה שלו? ממש לא. זו החלטה הזויה שצריך לגרוס אותה ולא להתייחס אליה".

השר קרא להפרדת הסנקציות והתנגד לפגיעה המשפחתית: "אין שום תקדים לסנקציות משפחתיות קולקטיביות. המערכת יכולה להטיל סנקציות אישיות על מי שלא התגייס – למנוע ממנו לצאת לחו"ל, למנוע רישיון נהיגה או גישה למכרז ממשלתי. אבל לפגוע באשתו, בילדיו ובמעונות היום? לזה אני מתנגד לחלוטין".

הבשורה הצרכנית: הציבור החרדי מוביל ברפורמת החשמל והגז

בסיום הראיון, בכובעו כשר האנרגיה והתשתיות, הציג השר כהן את רפורמת גז הבישול החדשה, שנועדה לחתוך את העלויות התופוחות של משקי הבית בישראל, ושיבח בהתלהבות את הצרכנות הנבונה של המגזר החרדי.

"היום ישנם פערים של עשרות אחוזים במחירי גז הבישול בין החברות השונות", הסביר השר כהן. "הקמנו אפליקציה ומערכת שקופה באתר משרד האנרגיה. כל אזרח יכול להיכנס, להקיש את עיר מגוריו – ירושלים, בני ברק, ביתר עילית – ולראות מיד מי הספק הזול ביותר באזור שלו. אני קורא למאזינים: לפני שאתם מזמינים בלון גז, תבדקו באתר, תפנו לספק שלכם ותגידו לו 'ראיתי שמוכרים ב-30% פחות, תשווה את המחיר או שאני עובר'".

השר כהן ניצל את הבמה כדי להחמיא באופן מיוחד למאזיני הרדיו: "אני רוצה לציין לשבח את האוכלוסייה החרדית. ברפורמת החשמל שהובלתי, שבה כבר למעלה מ-2 מיליון אזרחים עזבו את חברת החשמל ועברו לספקים פרטיים, הציבור החרדי הצטרף בשיעורים הגבוהים ביותר, הרבה מעבר לחלקו היחסי באוכלוסייה. זו צרכנות נבונה ואני קורא להם לעשות את אותו הדבר בדיוק גם ברפורמת הגז ולחסוך מאות שקלים בחודש".

חבר הקבינט השר אלי כהן | צילום: דוברות משרד האנרגיה חבר הקבינט השר אלי כהן | צילום: דוברות משרד האנרגיה
פוליטי מדיני צבא ובטחון
0
Promo Image