יום שני

בגובה העיניים הרב משה קינן
00:00
בנפש החיים הרב חיים הורביץ
00:00
חידודון - שידור חוזר שר השמחה עמי מימון
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
03:00
ההלכה היומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר הדף היומי ורבנים
06:00
לצלילי הבוקר ניר קפטן
07:00
שמונה אפס אפס ישראל כהן & יקי אדמקר
משודר עכשיו לשידור חי
08:00
השקפת חיים הרב חיים הורביץ
09:00
הקול שלך אפרת פינקל לב
10:00
למהדרין הרב שי עמר
12:00
אחת בצהריים נתן משי & אבי גדלוביץ
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
המבוקשים עמירם בן לולו
16:00
פול גז ישראל כהן & אורי צייטלין
17:00
המהדורה המרכזית יעקב גרודקה
19:00
אליבא דהילכתא הרב יעקב סיני
21:00
חנוך לנער היועץ הרב אשר ברדה
22:00
לקראת חצות נועם זיגמן
23:00


הרב שלמה שפיגל: "הקב"ה סוחט מאיתנו תפילות, אסור להתפרק מההלכה גם בבין הזמנים"

ראש חבורה בישיבת מיר, ששכל את שני בניו באסון טביעה, התייחס לגל האסונות הפוקד את הציבור, לקריאה להתחזקות בתפילה ולהקפדה על כללי הזהירות וההלכה במהלך חופשת בין הזמנים

שמונה: אפס אפס כ"ז אב התשפ"ו (10.8.2026)
0

הגאון הרב שלמה שפיגל, ראש חבורה בישיבת מיר ששכל את שני בניו באסון טביעה בבין הזמנים הקודם, התראיין בתוכנית "שמונה אפס אפס" ברדיו "קול ברמה", בהגשת יקי אדמקר וישראל כהן.

התמודדות עם אסונות והתחזקות בתפילה

בתחילת הראיון התייחס הרב שפיגל לידיעות הכואבות על האסונות הפוקדים את הציבור. הרב ציין כי אין ביכולתנו לדעת בוודאות את חשבונות שמיים, אך כפי שנפסק במסכת ברכות, כשאדם רואה ייסורים באים עליו – עליו לפשפש במעשיו ובביטול תורה. הרב הדגיש כי הקדוש ברוך הוא מדבר דווקא אל אלו שקרובים אליו ומבינים את המסר, וכי מטרת הייסורים היא לעורר את הציבור להתקרב, להתחזק ולהתפלל יותר.

זהירות בטיולים ושמירה על גדרי ההלכה בבין הזמנים

בהמשך הראיון נשאל הרב על התנהלות בחורי הישיבות במהלך ימי בין הזמנים. הרב שפיגל הבהיר כי היציאה לנופש ולטיולים נועדה לשחרור לחצים ולהתרעננות, אך היציאה חייבת להיות אך ורק במסגרת כללי ההלכה, הדרך ארץ והזהירות. הרב מתח ביקורת על התנהלות לא אחראית בטיולים והדגיש כי בין הזמנים אינו שחרור מכללי ההלכה או משמירה על פקוח נפש. כדוגמה, שיתף בסיפור מרגש על בנו זצ"ל, שביומו האחרון עמד בתוקף להתפלל אך ורק בבית כנסת כדת וכדין ולא הסכים להתפשר על מניין ארעי בשטח.

מציאת כוחות והמשכיות לאחר אובדן קשה

בסיום הראיון התייחס הרב לשאלה כיצד משפחות ששכלו את יקיריהן יכולות לקום מתוך השבר הגדול. הרב הדגיש כי הרצון של הקדוש ברוך הוא והנחת רוח לנשמת הנפטרים הם שהמשפחות ימשיכו בחיים, תוך זכירת היקירים ועשיית מעשים טובים לזכרם. הרב קרא שלא ליפול לשברון לב ולייאוש, אלא לשמור על יציבות ואמונה גם ברגעים הקשים ביותר.

האחים לבית משפחת שפיגל ז האחים לבית משפחת שפיגל ז"ל | קרדיט: ישי חסון
בארץ חרדים
0
Promo Image