שבת

ודיברדבם הרב אשר ברדה
20:00
שיעורו השבועי של מרן הראשון לציון הרב דוד יוסף
22:00


הקרב הקשה של גולני | הותרו לפרסום שמותיהם של שמונה לוחמים

הבוקר הותר לפרסום, שמונה לוחמים נרצחו אתמול בקרבות, בהם מג"ד גדוד 13 של גולני, כתבינו לעניני צבא וביטחון מנדי ריזל עם הפרטים אצל ישראל כהן | האזינו

שמונה: אפס אפס א' טבת התשפ"ד (13.12.2023)
51

הבוקר הותר לפרסום כי בפעולה אתמול נרצחו שמונה לוחמי צה”ל, הלוחמים מגדוד 13 ו 51 של גולני פעלו בתוך בית, שהתברר שהיה ממולכד, חלק מהחיילים שנרצחו הם לוחמי 669 שהוקפצו לסייע בחילוץ הלוחמים.

בין הלוחמים שנרצחו הם מג”ד גדוד 13 של גולני סגן אלוף תומר גרינברג, גדוד 13 שספג אבידות קשות בשבעה באוקטובר וחזר להילחם בעומק הרצועה, בפעולה נרצחו גם שני מפקדי פלוגות בגדוד 51 של גולני.

סא״ל תומר גרינברג, בן 35, מאלמוג, מפקד גדוד 13, חטיבת גולני, נפל אמש בקרב בצפון רצועת עזה.

רס״ן רועי מלדסי, בן 23, מעפולה, מפקד פלוגה בגדוד 13, חטיבת גולני, נפל אמש בקרב בצפון רצועת עזה.

רס״ן משה אברהם בר-און, בן 23, מרעננה, מפקד פלוגה בגדוד 51, חטיבת גולני, נפל אמש בקרב בצפון רצועת עזה.

סמל אחיה דסקל, בן 19, מחיפה, לוחם בגדוד 51, חטיבת גולני, נפל אמש בקרב בצפון רצועת עזה.

סרן ליאל חיו, בן 22, משוהם, מפקד מחלקה בגדוד 51, חטיבת גולני, נפל אמש בקרב בצפון רצועת עזה.

רס״ן בן שלי, בן 26, מקדרון, מפקד פלגת לוחמים ביחידה הטקטית לחילוץ מיוחד (669), נפל אמש בקרב בצפון רצועת עזה.

רס״ל רום הכט, בן 20, מגבעתיים, לוחם ביחידה הטקטית לחילוץ מיוחד (669), נפל אמש בקרב בצפון רצועת עזה.

סמ״ר אוריה יעקב, בן 19, מאשקלון, לוחם בגדוד 614, בית הספר להנדסה קרבית, נפל אתמול בקרב בצפון רצועת עזה.

כתבינו לעניני צבא וביטחון מנדי ריזל, שוחח עם ישראל כהן ב’שמונה אפס אפס’, על הקרב הקשה בו נרצחו שמונת הלוחמים, ועל התקדמות הכוחות ברצועת עזה, וגם על הלחץ האמריקני לשנות את האסטרטגיה של צה”ל ברצועה.

האזינו:

Photo by Chaim Goldberg/Flash90
צבא ובטחון
51