יום חמישי

לילה מנצח יואלי דיקמן
00:00
חידודון - שידור חוזר שר השמחה עמי מימון
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
03:00
ההלכה היומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר הדף היומי ורבנים
06:00
לצלילי הבוקר ניר קפטן
07:00
שמונה אפס אפס ישראל כהן & יקי אדמקר
08:00
לחיים לחיים הרב חיים הורביץ
09:00
בואי בשלום שיפי חריטן & טל סבג
10:00
רגעים של אושר הרבנית חדווה לוי
12:00
אחת בצהריים נתן משי & אבי גדלוביץ
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
בצליל ואומר רפי אוחנה
16:00
שיר ידידות משה לוק
18:00
חדשות השבוע מנדי ריזל
משודר עכשיו לשידור חי
19:00
על הקצה יעקב גרודקה & ישראל כהן
20:00
דרך השם || השיעור השבועי מרן הראשל"צ רבי שלמה משה עמר
21:00
מבט לשבת הרב בנימין חותה
22:00


הענק שמנגד: פרופ' אפרים ענבר על האיום הטורקי והחשש מעימות בסוריה

פרופ' אפרים ענבר, מומחה ליחסי ישראל-טורקיה, על המתיחות הגוברת מול צבאו של ארדואן בצפון, התעצמות תעשיית הנישול הטורקית, והסיבות לכך ששני הצדדים מעדיפים להימנע מהסלמה ישירה

חדשות השבוע ז' אלול התשפ"ו (20.8.2026)
0

בראיון בתוכנית 'חדשות השבוע' ברדיו 'קול ברמה', שוחח המגיש מנדי ריזל עם פרופ' אפרים ענבר, מומחה ליחסי ישראל-טורקיה, על המתיחות הגוברת מול צבאו של ארדואן בצפון, התעצמות תעשיית הנישול הטורקית, והסיבות לכך ששני הצדדים מעדיפים להימנע מהסלמה ישירה.

"הטורקים הם מעצמה" – מאזן הכוחות מול צבא נאט"ו

בראשית הראיון התייחס פרופ' אפרים ענבר, מחבר ספרים ומומחה ליחסי ישראל-טורקיה, למתיחות המתפתחת בזירה הצפונית. לשאלת המגיש מנדי ריזל האם עימות בין ישראל לטורקים הוא בלתי נמנע, הבהיר ענבר כי יש להתנהל בתבונה כדי למנוע הידרדרות צבאית.

ענבר הזכיר כי טורקיה מחזיקה בצבא השני בגודלו בארגון נאט"ו – צבא מצויד היטב, בעל ניסיון קרבי עשיר ומשאבים רבים. לדבריו, אף על פי שישראל היא מדינה חזקה, ראוי להיזהר ולא להיגרר לעימותים מיותרים מול מעצמה אזורית.

תעשייה במיליארדים: היכולות הצבאיות של אנקרה

במהלך השיחה נדונה התעצמותה הצבאית של טורקיה בשנים האחרונות, ובפרט פיתוח כלי טיס בלתי מאויישים ומערכות נשק מתקדמות. פרופ' ענבר ציין כי תעשיית הביטחון הטורקית מייצאת כיום אמצעי לחימה במיליארדי דולרים לכל רחבי העולם.

עם זאת, הבהיר כי קיימים גורמים מבולמים, כגון חברותה של טורקיה בנאט"ו ומערכת היחסים שלה מול ארצות הברית, אשר מונעים ממנה לפעול בצורה חסרת רסן. כמו כן, ציין את עוצמתו של חיל האוויר הישראלי כגורם הרתעה משמעותי.

אידיאולוגיה מסוכנת: השאיפות של הנהגת טורקיה

פרופ' ענבר התייחס גם לרוח המנשבת בהנהגה הטורקית הנוכחית, אותה תיאר כבעלת זיקה רעיונית חריפה לתנועת 'האחים המוסלמים'. לדבריו, השאיפה הטורקית להחזיר את ימי התפארת של האימפריה העות'מאנית, בשילוב עמדות עוינות כלפי ישראל, מהווה איום מורכב שדורש ערנות מתמדת.

בתשובה לשאלה מדוע נשיא טורקיה ארדואן שומר על איפוק מסוים בנוגע לפעולות מסוימות במרחב, הסביר ענבר כי מדובר במנהיג פוליטי ערמומי ופרגמטי, שיודע לחשב את צעדיו ולהימנע מצעדים שעלולים לסכן את מעמדו או את מדינתו.

ארדואן. Photo by Uri lenz/FLASH90 ארדואן. Photo by Uri lenz/FLASH90
בעולם צבא ובטחון
0
Promo Image