השר זאב אלקין חושף בראיון ליעקב גרודקה ב'המהדורה המרכזית' ברדיו 'קול ברמה' פרטים מרתקים מתוך עדותו במשפט ראש הממשלה בנימין נתניהו. אלקין, שהיה אמור להעיד מטעם התביעה בתיק 2000 אך זו ויתרה על עדותו, הגיע להעיד מטעם ההגנה:
"הייתי עד תביעה מרכזי בתיק 2000, והתביעה פשוט ויתרה עליי. כשההגנה הזמינה אותי להעיד, התביעה ניסתה לפסול את העדות שלי בטענה שאני שר בממשלה. שאלתי אותם: 'איפה הייתם ארבע שנים כשהייתי באופוזיציה? למה אז לא הזמנתם אותי?' פשוט – העדות שלי במשטרה פירקה להם את התזה. הסברתי שעבודה פוליטית מול תקשורת היא חלק מיומיום של כל פוליטיקאי, והתברר שלא חיפשו את האמת, אלא מה שנוח להצגת האישום."
אלקין שיתף כי במהלך עבודתם המשותפת בקבינט המדיני-ביטחוני במלחמה, הוא חש צורך להודות בטעותו בפני נתניהו:
הודיתי בטעות: "כשאני צופה בניהול המערכות המורכבות מול איראן והזירות השונות, אמרתי לראש הממשלה באופן ישיר – וגם בתקשורת – שאני חייב לו התנצלות ענקית על הביקורת והפקפוק שהיו לי בעבר לגבי יכולתו להמשיך בתפקיד. כשאדם טועה, צריך לדעת להודות בטעות."
יציבות הממשלה: אלקין ציין כי הצטרפות סיעתו לממשלה היא שהבטיחה את יציבותה למשך שנתיים, והביע נכונות להתמודד בפריימריז בליכוד.
בתשובה לשאלת המגיש יעקב גרודקה לגבי חששות הציבור מהסלמה מול איראן במהלך ימי "בין הזמנים" וחופשת הקיץ, אמר השר:
"אנחנו נמצאים במציאות מורכבת. ההסלמה הביטחונית בין איראן לארה"ב יכולה להקרין גם עלינו. צה"ל ומערכת הביטחון ערוכים לכל תרחיש – הן למקרה שצריך להגיב והן לתרחישים התקפיים. למדנו בקבינט לשמור על סודיות, אך הציבור יכול להיות בטוח שמערכת הביטחון דרוכה."
אלקין סיים את הראיון במסר לערב תשעה באב, והדגיש כי דווקא לקראת תקופת בחירות, על כל חלקיו של העם לזכור שבית המקדש השני נחרב על שנאת חינם, והתיקון הנדרש כיום הוא בהגברת אהבת חינם והאחדות.