רב-סרן הרב משה מזרחי, רב אוגדה מרחבית באיו"ש, מתאר היערכות מוגברת וחסרת תקדים של הרבנות הצבאית לקראת חג הסוכות. בראיון ליקי אדמקר וישראל כהן בתוכנית שמונה אפס אפס ברדיו קול ברמה סיפר כי בשל המתיחות הביטחונית והכוננות הגבוהה, חיילים רבים סוגרים את החג בבסיסים ובמוצבים. לצד סוכות ענק בגודל 12 על 15 מטרים שהוקמו בבסיסים המרכזיים, נדרשה הרבנות לספק מענה גם ללוחמים שנמצאים בקו הראשון ובתוך מחנות הפליטים. הפתרון שנמצא הוא "סוכות טקטיות" מתקפלות בגודל מינימלי של מטר על מטר, המורכבות מעמודים הנפתחים במהירות ועליהם מונח סכך, כך שהלוחם יכול לקיים את המצווה ולאכול בסוכה גם בלב שטח עוין. לצד זאת, בולטת יצירתיות החיילים בשטח, שלעיתים מאלתרים סוכות משלוש רפסודות עץ בעת הקפצות פתאומיות.
הגזרה ביהודה ושומרון מתאפיינת בדינמיקה מבצעית שעוברת "מ-0 ל-100 בשנייה אחת", דבר המציב אתגרי בטיחות והלכה מורכבים. הרב מזרחי מבהיר כי במוצבים הקדמיים ובפילבוקסים המגנים על הישובים מפני הכפרים, נאסר על החיילים לישון בסוכות כדי לא להפקיר את אבטחתם ולהיות חשופים לסכנה. הדילמה הופכת חריפה עוד יותר ביום כיפור, כאשר לוחמים במרדף פעיל אחר חוליות מחבלים בפאתי ג'נין מבקשים לצום למרות העומס המבצעי. הרב מזרחי שיתף כי כינס את החיילים וסיפר להם כיצד בעצמו נאלץ לשבור את הצום ביום כיפור בשל צורך מבצעי. הוא הסביר ללוחמים כי כשם שביצוע ברית מילה ביום כיפור דוחה את החג מתוך מצווה גדולה, כך אכילה ושתייה של לוחם במשימה מבצעית הן-הן רצון ה': "התורה קבעה 'וחי בהם' ולא שימות בהם – זה מה שהקב"ה דורש ממך עכשיו כדי שתהיה חזק מול המחבלים".
לצד ההנחיות ההלכתיות המורכבות, הרבנות הצבאית דאגה לספק את כל מעטפת החג עד למוצב הקדמי ביותר. עשרות אלפי סטים של ארבעת המינים חולקו לחיילי צה"ל ברחבי הארץ, כאשר לאוגדת יהודה ושומרון לבדה הגיעו אלפי סטים. הסטים חולקו באמצעות רבני החטיבות לכל מוצב, פילבוקס ופינה נידחת בגזרה, כך שהלוחמים בשטח אינם צריכים להטריח את עצמם בחיפוש או ברכישת אתרוג ולולב, אלא מקבלים את ציוד המצווה כשהוא מהודר ומוכן לשימוש ישירות לידיהם.
חייל מנענע 4 המינים. צילום: מיכאל גלעד/פלאש 90