חבר הקבינט הביטחוני-מדיני והשר במשרד האוצר הממונה על שיקום הצפון והדרום, זאב אלקין, התייחס בראיון לתוכנית 'שמונה אפס אפס' ברדיו קול ברמה בהגשת משה ארלנגר וישראל כהן, לאתגרים הביטחוניים והדגיש כי מדינת ישראל עברה שינוי תפיסתי עמוק. "מדינת ישראל שינתה את הפרדיגמה שלה – בעקבות הטבח עשינו תשובה ביטחונית ויצאנו מהקונספציה", אמר אלקין, תוך שהוא משווה את הפקת הלקחים הלאומית לחשבון הנפש של עשרת ימי תשובה.
אלקין ציין כי בשנה הראשונה למלחמה ניתן היה לפעול בדרך אסטרטגית שונה, והזכיר את ביקורתו בעבר על ניהול המערכה בידי שר הביטחון לשעבר יואב גלנט והרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי. עם זאת, הוא סקר את ההישגים המשמעותיים שהושגו בהמשך, וציין כי תעשיית הטילים הבליסטיים והתוכנית הגרעינית של איראן נזרקו שנים אחורה בעקבות הפגיעות הישראליות.
בנוסף, התייחס אלקין לפירוק הנהגת חיזבאללה, סיכול נסראללה ומחליפו, חיסול 19 מתוך 20 חברי מטכ"ל הארגון, וניטרול כ-80% מהפוטנציאל הרקטי שלו.
אלקין התייחס למפה הפוליטית ולדמויות הביטחוניות באופוזיציה ודחה את הטיעון שרקע צבאי מבטיח הנהגה נכונה, והזכיר את נסיגת אהוד ברק מלבנון אשר איפשרה את התעצמות חיזבאללה.
אלקין תקף בחריפות את עמדותיו של גדי איזנקוט במהלך המערכה: "איזנקוט הסביר שצריך לסיים את המלחמה בלבנון ולחזור לנוסחאות של מלחמת לבנון השנייה, והעדיף את העמדה האמריקאית שלא להיכנס לרפיח".
אלקין הוסיף והזהיר כי הקמת ממשלה בראשות איזנקוט תהיה תלויה ביאיר גולן ובשיתוף פעולה עם המפלגות הערביות. "ממשלה שתהיה תלויה במפלגות שתמכו באויבינו לא תוכל לקבל החלטות על חיסולים או על המערכה מול איראן, חמאס וחיזבאללה", אמר.
אלקין הזכיר גם את המהלך להדחת ח"כ עופר כסיף, שנכשל בגלל היעדרותם של יאיר לפיד ורוב חברי מפלגתו מההצבעה.
בסיום הראיון התייחס השר אלקין לזירה הפוליטית בימין ולריצתו של עופר וינטר, והביע חשש כבד מבזבוז קולות שייסכן את ניצחון גוש הימין. "אני זוכר כטראומה את בחירות 1992, שבהן רוב הציבור הצביע ימין אך בגלל מפלגות שלא עברו את אחוז החסימה כמו 'התחייה', קיבלנו את הסכמי אוסלו שעד היום אנחנו אוכלים את תוצאותיהם".
אלקין ציין כי וינטר אינו מתחייב להיות חלק מגוש הימין ומציב התניות בנושאי גיוס בדומה לאביגדור ליברמן.
השר אלקין | צילום: טל גל/Flash90