השר לשעבר ח"כ מיכאל מלכיאלי אמר היום (שלישי) בראיון לנתן משי ואבי מוסקוב בתוכנית אחת בצהריים כי "החלטת הרבנים אתמול הייתה שש"ס לא תשתתף בהצבעה על חוק עונש מוות למחבלים. לקראת ההצבעה בקריאה שניה ושלישית תתקבל ההחלטה. אין ספק שאסור שהנוח'בות יהיו כאן בעולם, אבל יש צדדים לכאן ולשם".
לדבריו, "אין קשר בין הקמפיין נגד ש״ס לדחיות בדיוני חוק הגיוס. אין קמפיין נגד דרעי, אלא נגד תנועתו של הגר"ע יוסף. אין להם אומץ ללכת להפגין נגד הרב יצחק יוסף. הם לא יכולים לראות את עולם הספרדי פורח, התירוץ הוא חוק הגיוס".
עוד אמר כי "אצל אדלשטיין היינו צריכים להוציא את הדם שלנו כדי לקבוע מועד לדיונים בחוק הגיוס, ואחרי כל ההסכמות הוא הוציא מסמך שלא דיברנו עליו בכלל. ביסמוט לא שם, הוא רוצה להוציא חוק טוב. הוא חרוץ, הוא עושה את העבודה".
האזינו לראיון המלא מתוך אחת בצהריים
ח"כ מיכאל מלכיאלי | צילום: חיים גולדברג/פלאש90