שבת

ודיברדבם הרב אשר ברדה
20:00
השיעור השבועי מרן רה"י הרב מאזוז שליט"א
21:30
צאת הכוכבים דודי איינהורן & יהודה אהרוני
22:00


פסיקת בג”צ בנושא עילת הסבירות | סיקור נרחב במהדורה המרכזית

האזינו: במסגרת המהדורה המרכזית בהגשת נועם זיגמן, הפרשן יאיר אלטמן, ח"כ אברהם בצלאל ועו"דים יהודה שפר ודוד מנע מתייחסים לפסיקת בג"ץ • סיקור מיוחד

המהדורה המרכזית כ' טבת התשפ"ד (1.1.2024)
53

במהלך ראיון שנערך במהדורה המרכזית של רדיו ‘קול ברמה’, ח”כ אברהם בצלאל, חבר ועדת חוקה חוק ומשפט, התייחס לפסיקת בג”ץ ואמר: “למרות פסיקת בג”ץ זו לא העת לפילוג בעם. כל אדם ישאל את עצמו האם פרסום הפסק מאחד או מפלג”. בצלאל הוסיף כי “לצערנו אין ספק שפסיקת בג”ץ מחזירה אותנו אחורה לפני השביעי באוקטובר. לא זה הזמן להתייחס לפסיקה. כרגע חברי תנועת ש”ס עסוקים רק בענייני המשרדים עליהם הם מופקדים בעשייה למען העם”.

עו”ד יהודה שפר, שהתראיין גם הוא לנועם זיגמן ב’קול ברמה’, התייחס לפסיקה ואמר: “בית המשפט, שהיום הוא יותר שמרן, הכריע ברוב שמה שנעשה כאן לא תקין. הכנסת צריכה לחוקק חוק יסוד בהסכמה רחבה ולא ברוב קואליציוני מזדמן. נדרש להגיע להסכמה רחבה גם אם הקיצוניים משני הצדדים לא יהיו מרוצים. כל שיח אחר שייך לשישי באוקטובר”.

עו”ד דוד מנע, שהתראיין לנועם זיגמן ב’קול ברמה’, התייחס לפסיקה ואמר: “פסיקת בג”ץ היא המהפכה המשפטית האמיתית. בהכרזת העצמאות הוכרז שתהיה כנסת מכוננת שתחוקק חוקים. ייתכן שנידרש לכונן חוקה ולעקוף את בג”ץ. לרוב של שמונה מול שבע יהיו השלכות עתידיות ביחס של הרשות המחוקקת לרשות השופטת”.

כל הציטוטים האלה התבצעו במהלך ראיונות שנערכו בנושא פסילת ביטול עילת הסבירות. נראה שהדיון על הנושא ממשיך להתעצם.

צילום: מרים אולייסטר פלאש 90
משפט פוליטי מדיני
53
Promo Image