מנכ"ל המשרד לשירותי דת, יהודה אבידן, התראיין הבוקר (שני) בתכנית "שמונה אפס אפס" ברדיו קול ברמה עם ישראל כהן ויקי אדמקר, והתייחס למספר סוגיות הקשורות לבחירות לרבנות הראשית ולמינויו של הרב דוד יוסף לתפקיד הראשון לציון.
לדבריו של אבידן, המשפטנים של משרד המשפטים ושל הוועדה האחראית על הבחירות החליטו לדחות את הבחירות החוזרות ולקבל את החלטת הוועדה. "הבוקר תתקיים ישיבה שבה תינתן למועמדים האפשרות להביע את חוות דעתם, ולאחר שייצא הפרוטוקול תתקבל ההחלטה הסופית," הסביר אבידן.
בנוסף, חשף אבידן כי הרב דוד יוסף, בנו של הרב עובדיה יוסף זצ"ל, כבר החל לכהן בתפקידו כראשון לציון בפועל. "הרב דוד יוסף נכנס אתמול בלילה לתפקידו, וההכתרה הרשמית תתקיים בבית הכנסת רבן יוחנן בן זכאי בהמשך, אך מדובר בטקס סימלי בלבד," אמר.
במהלך הראיון התייחס אבידן גם לדרמה שהתפתחה סביב הבחירות לרבנות הראשית, שכללה תיקו בין הרבנים האשכנזים, דבר שלא אירע מעולם, ולאחר מכן, גילוי קול נוסף בספירה לטובת הרב הספרדי, שהוביל לשאלה משפטית מורכבת. "הדרמה היתה כפולה. ראשית, היה תיקו בין הרבנים האשכנזים, דבר חסר תקדים בהיסטוריה. לאחר מכן, התגלה קול נוסף בספירה לרב הספרדי, ועלה דיון משפטי מה לעשות עם הקול הזה. להערכתי, ההכרעה הסופית תהיה בבג"ץ," סיכם אבידן.
האזינו:
Photo by Yonatan Sindel/Flash90