יום רביעי

חידודון - עמי מימון שידור חזור
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
03:00
הלכה יומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר רבנים
06:00
תוכנית מוזיקה חגיגית ארז רסין
07:00
הקפטנים ניר ועידו קפטן
09:00
הקול טוב שיפי חריטן
10:00
מבקש השם הרב ברוך רוזנבלום
12:00
והגדת לבנך הרב אשר ברדה
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
המבוקשים עמירם בן לולו
16:00
ישראל הצעיר ישראל כהן
17:00
המהדורה המרכזית יעקב גרודקה
19:00
שולחן עורך || חידון ההלכה בתורתו של מרן הרב יעקב סיני בהגשת עמירם בן לולו
20:00
ביתנו החדש הרב אבנר קוואס
22:00
לקראת חצות נועם זיגמן & משה ארלנגר
23:00


“היום אני הולך להפטר”: חתנו של מרן זצ”ל מגלה את דבריו המצמררים – שבוע לפני פטירתו

הרב מיכאל דיעי, חתנו הגדול של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז זצוק"ל, חושף בראיון מצמרר ליעקב גרודקה במהדורה המרכזית את רגעי הפרידה: "ביקש מניין ביום הולדתו ואמר – היום אני הולך למות. כעבור דקות חזר בו: 'לא אצער אתכם – אמות אחרי החג'" • האזינו

המהדורה המרכזית כ"ג ניסן התשפ"ה (21.4.2025)

עולם התורה עדיין מתקשה לעכל את הבשורה הקשה על פטירתו של מרן ראש הישיבה, הגאון הגדול רבי מאיר ניסים מאזוז זצוק”ל – עמוד תווך בעולם הספרדי וממנהיגי התורה בדור האחרון. בראיון מרגש ומהדהד במהדורה המרכזית ב”קול ברמה”, שיתף חתנו הגדול, הרב מיכאל דיעי, בסיפור מצמרר שהתרחש בדיוק שבוע לפני פטירתו של מרן.

“עדיין לא עיכלנו את הבשורה”, פתח הרב דיעי בכאב, “החלל שהוא הותיר אחריו הוא עצום. מרן היה איש שהכל בו – תורה, מידות, הנהגה, דאגה לכל יהודי. הוא היה אב רוחני לדור שלם”.

במהלך הראיון גולל הרב דיעי את דבריו המדהימים של מרן ביום הולדתו האחרון, שהתרחש שבוע בלבד לפני הסתלקותו. לדבריו, מרן ביקש להביא לו מניין לתפילה בביתו. כאשר נשאל מדוע, השיב: “כי היום אני הולך להפטר”. הדברים הדהימו את בני הבית, אך כעבור מספר דקות הוסיף מרן דברי נחמה: “הייתי צריך למות היום, אבל אני לא רוצה לצער אתכם. אני אמות אחרי החג”.

ואכן, כפי שחזה בעצמו – מרן השיב את נשמתו ליוצרה לאחר החג, כשהוא מותיר אחריו מורשת ענקית של תורה, הנהגה וקדושה.

הרב דיעי המשיך וסיפר: “פעם מרן אמר לי שהנשמה שלו הגיעה לדור הזה בטעות ושהוא שייך בכלל לדור של לפני 800/900 שנה, לתקופה של הרמב”ם. מישהו בירך אותו באריכות ימים והוא אמר לו ’80 מספיק, זהו, די'”.

חתנו של מרן זצוק”ל ששהה איתו ביממה האחרונה וביציאת הנשמה, סיפר על הרגעים האחרונים והדקות האחרונות עם מרן: “כשהרב נפטר היה לו אור גדול מאוד והפרצוף שלו חייך, הרופא שאל אותי אם מדובר באדם גדול, שאלתי למה והוא השיב ‘הוא היה צריך כבר ללכת, הוא ממש חיכה בשביל שלא תצטרכו להצטער בחג’. היה חד בדרא, ענוותן גדול, הוא אחז במידת האמת בכל כוחו”.

האזינו לראיון המלא מתוך המהדורה המרכזית:

מרן הגר"מ מאזוז | צילום: יעקב נחומי פלאש 90
Promo Image