יום חמישי

סגולת אמת הרב חיים פוקס
00:00
חידודון - עמי מימון שידור חזור
02:00
הלילה החדש המוזיקה הכי טובה ברדיו
03:00
הלכה יומית הרב בנימין חותה
05:45
כולל בוקר רבנים
06:00
תוכנית מוזיקה חגיגית ארז רסין
07:00
הקפטנים ניר ועידו קפטן
09:00
לחיים לחיים הרב חיים הורביץ
09:00
בואי בשלום שיפי חריטן & טל סבג
10:00
אמאל'ה מיכל לויטין
11:00
רגעים של אושר הרבנית חדווה לוי
12:00
והגדת לבנך הרב אשר ברדה
13:00
חידודון עמי מימוון
14:00
בצליל ואומר רפי אוחנה
16:00
מגיד דבריו ליעקב הרב עדס
17:00
שיר ידידות משה לוק
18:00
מהדורת סוף השבוע יעקב גרודקה
19:00
חדשות השבוע מנדי ריזל
19:00
על הקצה יעקב גרודקה & ישראל כהן
20:00
שולחן עורך || חידון ההלכה בתורתו של מרן הרב יעקב סיני בהגשת עמירם בן לולו
20:00
דרך השם הרב שלמה משה עמר
21:00
מבט לשבת הרב בנימין חותה
22:00


דודה של שירי ביבס בראיון מטלטל I ירדן שאל: “למה צריך אסונות?” ומיד השיב: “כדי שתהיה אחדות”

הרב בצלאל שניידר, דודה של שירי ביבס הי"ד, בראיון מטלטל על הרגעים הקשים שעוברים בני המשפחה: "לאחר קבלת הבשורה הקשה, כמה ימים הייתי במיטה, חולה, הגוף שלי כבר לא החזיק מעמד". על המפגש עם ירדן: "הוא שאל אותי למה צריכים לקרות אסונות? ואז הסביר כדי שתהיה אחדות" I האזינו

שמונה: אפס אפס כ"ט שבט התשפ"ה (27.2.2025)

הרב בצלאל שניידר, דודה של שירי ביבס הי”ד, שנרצחה ע”י מחבלי חמאס לאחר שנחטפה עם שני בניה אריאל וכפיר הי”ד, התראיין הבוקר (חמישי) ליקי אדמקר וישראל כהן בתכנית “שמונה אפס אפס”, ושיתף על רגעי הכאב שעוברים על המשפחה, וגם על הרגעים של חיזוק ונחמה.

הוא סיפר על התמיכה האדירה שהגיעה מכל העולם: “זה היה מאד מרגש, לא היה צומת בדרך שלא עמדו בו אנשים עם דגלים, בלונים כתומים ותמונות של שירי והילדים. הגוף שלי לא החזיק מעמד הייתי חולה מרוב כאב, קיבלתי מאות מיילים מכל העולם של חיזוק”.

במהלך הראיון, הרב בצלאל שיתף גם בכאב את המילים של ירדן, האב ששרד וניצל מהשבי. “פגשתי את ירדן לפני כמה ימים והוא שאל אותי “למה צריך שיהיו אסונות?”. ירדן מיהר להסביר לי: “כדי שעם ישראל יהיה מאוחד”.

בדברים רגישים ומלאות כאב, הרב שניידר סיפר על בני המשפחה שנרצחו, ותיאר את שירי כאם מסורה ואת ילדיה כדמויות מעוררות השראה: “שירי הייתה אמא טובה ומגוננת, כפיר היה ילד שרק ידע לבכות ולחייך, הגיבור של אריאל היה ‘באטמן’, הוא כל הזמן אמר ‘אני מציל אנשים’. כמה חודשים לפני הוא צייר אותו וביקש מהגננת לרשום שהוא מציל אנשים. הוא היה ילד של נתינה”.

הרב שניידר שיתף גם בהספד שלא נאמר בלוויה: “יש בתורה מצווה של שילוח הקן, שאם רוצים לקחת את הגוזלים, צריך לשלח קודם את האם. זה החסד של יהודי שאפילו לעוף אסור להתאכזר. ואלו לקחו את האם ואת הילדים, והתברר לנו שהם רצחו אותם אחרי חודש בידיים שלהם. איך אפשר לעשות דבר כזה, לרצוח ילדים מול האמא?”.

“ירדן לא היה בטוח שהוא מסוגל לעמוד ולדבר, בסוף הוא הצליח”, סיפר הרב שניידר. “כשאדבר איתו בארבע עיניים, אני אספר לו על צדיקים שאיבדו את כל המשפחה שלהם והצליחו לקום ולהקים משפחות”.

לסיום, הוא שיתף במסר חשוב של חייל שנפצע בפעולת חילוץ שנכשלה: “בהלוויה היו רק משפחה קרובה וחברי הקיבוצים. אבל במהלך הלוויה, התרחש רגע מרגש במיוחד, הוזמן חייל אחד על כסא גלגלים שנפצע במבצע חילוץ שנכשל, לא ידענו שהיה דבר כזה”, , סיפר הרב שניידר. “הוא הושיט לי את שתי הידים שאחת מהן נפגעה בפעולה והמסר שלו היה שרק כשאנחנו נתחזק באהבת ישראל נצליח לנצח את האויבים שלנו”.

האזינו לראיון המלא מתוך מהדורת הבוקר – שמונה אפס אפס:

ירדן ביבס, בהלוויה של שירי, אריאל וכפיר הי"ד I צילום: איתן אונר
Promo Image