ברקע הימים הנוראים, סגן שר החקלאות וביטחון המזון, ח”כ משה אבוטבול, משתף בראיון אישי ומיוחד ליעקב גרודקה ב’מהדורה המרכזית’ על אופן חזרתו בתשובה בעיר באר שבע לפני עשרות שנים, בעודו כילד קטן.
“גדלתי בלב ליבו של בית ספר חילוני בשכונה ד’ בבאר שבע” מספר אבוטבול על אותם הימים “היתה מורה דתיה בשם תמי, התחלתי לחפור לה על אברהם אבינו עד היום אני מחפש אותה, היא שינתה את חיי. היא לקחה אותי עם האוטו חיפושית שלה לבית ספר דתי והשאר היסטוריה.”
בהתייחסות לצורך בהקמת מסגרות לימוד ייעודיות לילדי החוזרים בתשובה, והטענות הקיימות בקשר להאפלייה בבתי הספר החרדיים, טוען סגן השר אבוטבול, כי “יש שינוי בקבלת בעלי תשובה למוסדות, הגאון הרב אלבז השכיל לפתוח כמה גוונים של תלמודי תרה לבעלי תשובה. מי שחזר בתשובה לפני 30 שנה אין שום סיבה שלא יקבלו אותו לתלמודי תורה. מי שרק חזר מסמינר ערכים לא בטוח שצריך להכניס אותו לכל תלמוד תורה.”
לסיום, חבר הכנסת משה אבוטבול, סגן השר החקלאות וביטחון המזון, מגלה ממי הוא מבקש סליחה השנה: “אני מבקש סליחה אם לא מספיק האהבתי את התורה למי שלא שומר אותה. לפעמים אנחנו בלהט הדברים נשמעים אימפרייאליסטים וכוחניים, התורה דרכיה דרכי נועם. אני בטוח שאם נהיה יותר נחמדים לציבור החילוני נראה תוצאות שהם חוזרים אלינו, ס”ה – אחים אנחנו.
האזינו לראיון המלא ב’מהדורה המרכזית’: