כמידי שבוע בתכנית ‘על הקצה’ בהגשת יעקב גרודקה וישראל כהן, יהודה חזן, שליח קול ברמה לעולם התורה עם הפינה המרתקת ‘בקודש פנימה’ – סיפורי השבוע במעונם של גדולי ישראל וראשי הישיבות:
• והשבוע, דברי החיזוק של מרן רבן של ישראל הגאון הגדול רבי דב לנדו לבחורי הישיבות בעצרת לרגל מלאות השנה להסתלקותו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי גרשון אדלשטיין זצוק”ל.
• מרגש: החייל נדב וינברג, שנפצע קשה לפני כשנה וחצי בפיגוע בעיר דוד, התחתן ביום חמישי האחרון והגיע להודות לראשון לציון ורבה של ירושלים מרן הגרש”מ עמאר על התפילות.
• כינוס המיוחד כתיבת חבורות שעל ידי ישיבת מאור יוסף בנשיאות מרן הגר”מ מאזוז שליט”א ראש ישיבת כסא רחמים.
• מרן הראשל”צ הגאון רבי יצחק יוסף שליט”א- הרב הראשי לישראל הגיע בימים האחרונים לביקור מיוחד בקהילה היהודית בפנמה. בדברי חיזוק שנשא בפני חברי הקהילה, שיתף מרן את חברי הקהילה במצב הקשה שבו נתונה מדינת ישראל, בהתמודדות עם האיומים מדרום ומצפון.
במעמד רבני וחברי הקהילה, תיאר הרב בפרוטרוט את ירי הרקטות שאיים על ישראל ומנה את מספר הרב של החללים והנרצחים שנפלו על קידוש השם מאז יום שמחת תורה ועד היום: “מדינת ישראל נמצאת במצב הקשה ביותר מאז הקמתה. ידענו תקופות קשות כמו מלחמת העצמאות ומלחמת יום הכיפורים, אבל תקופה קשה כזו לא הייתה לנו”.
בשיחה עם תלמידי ומורי בית הספר של הקהילה היהודית אמר מרן: “עליכם להתפלל להצלחת עם ישראל ומדינת ישראל, ובפרט תינוקות של בית רבן. בזכות התפילה יזכה עם ישראל לישועה”. הוא המליץ לתלמידים והתלמידות לומר חמישה פרקי תהילים בכל בוקר לפני תחילת הלימודים, להצלחת עם ישראל.
• שמחת אירוסין לבן הגאון הצדיק רבי ישראל ראש מוסדות המאיר לארץ ובנו ממשיך דרכו של הגה”צ רבי יורם אברג’ל זצ”ל. בהשתתפות גדולי ישראל וראשי הישיבות. רגע השיא במעמד סיום הש”ס ע”י החתן.
האזינו לפינה המרתקת בעל בקצה: